Aktualitātes
Tukuma novada jauniešus aicina pieteikties piedzīvojumu un izaicinājumu spēlei „Jaunie Rīgas sargi: atceries Lāčplēšus!”

rigas sargi
  Jau kopš 2008.gada par tradīciju rudenī kļuvis mobilizēt Latvijas jauniešus, kuriem svarīga Latvijas vēsture un kuri ir gatavi piedzīvojumiem un spraigām sacensībām brīvā dabā uz patriotisku spēli „Jaunie Rīgas Sargi: atceries Lāčplēšus!”.

Jaunieši tiek aicināti veidot komandas un pieteikties spēlei Tukumā, kas notiks 9.oktobrī!

Lai piedalītos spēlē, ir jāizveido sešu jauniešu komanda (3 zēni un 3 meitenes) vecumā no 14 līdz 19 gadiem un jāatsūta pieteikuma anketa, ko var atrast mājas lapā www.jaunierigassargi.lv, atbildot uz jautājumiem par Latvijas Brīvības cīņām, kā arī aprakstot savu motivāciju piedalīties spēlē. Pasākuma organizatori izvērtēs visas pieteikuma anketas un izvirzīs 20 zinošākās un motivētākās komandas, kas klātienē varēs piedalīties spēlē un misijas skrējienā „Atceries Lāčplēšus Tukumā!”. Pieteikuma anketa jāatsūta līdz 6.oktobrim.

Tukuma kārta ir viena no astoņām pusfināla spēlēm „Jauno Rīgas sargu” ciklā. Divas labākās komandas piedalīsies fināla pasākumā, kas notiks 20.novembrī Daugavpils cietoksnī.
Jaunieši izcīnīs ne tikai ceļazīmi uz fināla spēli Daugavpilī, bet arī jūras ceļojumu visai komandai uz Stokholmu kopā ar TALLINK.

Spēle simulēs 1918. un 1919.gada Brīvības cīņas, apgūstot vēstures notikumus, kas bija par pamatu Latvijas valsts izveidei. Spēle sastāvēs no diviem būtiskiem posmiem: apmācības sešās darbnīcās (Pārvietošanās pēc kartes un kompasa; komandu došana un izpilde; Latvijas Brīvības cīņu vēsture; slēpta pārvietošanās; pirmās palīdzības sniegšana) un misijas skrējiena „Atceries Lāčplēšus!”, kurā jaunieši varēs pielietot apmācību procesā iegūtās zināšanas un prasmes. Komandām līdzi dzīvos un pasākumu vadīs grupas „Gainfast” solists, ielu vingrošanas kustības līderis un TV raidījumu vadītājs Kaspars Zlidnis.

„Jaunie Rīgas sargi: atceries Lāčplēšus!” mērķis ir atraktīvā un iesaistošā veidā izglītot jauniešus no dažādām sociālām un etniskām grupām par Latvijas vēsturi, simboliem un politiku, kā arī iepazīstināt ar dažādiem lietderīgiem brīvā laika pavadīšanas veidiem. Ar spēles palīdzību tiek veicināta dažāda veida sociālo grupu jauniešu savstarpējā sadarbība, izpratne par demokrātisku sabiedrību, kā arī tiek veidota un stiprināta pilsoniskā apziņa un identitāte uz kopīgu vērtību pamata.

Spēle jauniešiem ir bez maksas. Pasākumu organizē LR Aizsardzības ministrijas Rekrutēšanas un jaunsardzes centrs sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un biedrību ”MediaGids”.

Projekts tiek īstenots ar Valmieras, Tukuma, Dobeles, Daugavpils, Gulbenes, Jelgavas, Siguldas pašvaldību, kā arī tiek līdzfinansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

Spēli atbalsta: Tallink, NRJ PRINTING, Rīgas meži, Flora Maiznīca, Kronis, Rīgas skolēnu dome.

Plašāka informācija: www.jaunierigassargi.lv