Aktualitātes
Ar 1.jūliju dzīvojamās mājas pārvaldīšanas pakalpojumam tiks piemērots pievienotās vērtības nodoklis

spartaka 16a
  Atbalstam daudzdzīvokļu ēku renovācijai laika periodā no 2016. līdz 2023. gadam būs iespēja saņemt Eiropas Savienības fondu atbalstu māju siltināšanai, to paredz darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” papildinājuma specifiskā atbalsta mērķa pasākums Nr.4.2.1.1. “Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu dzīvojamās ēkās”.

2016. gada 15. martā Ministru kabinets apstiprināja jauno atbalsta programma energoefektivitātes paaugstināšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkās - *  Ministru kabineta 2016.gada 15.marta noteikumi №160 «Darbības programmas «Izaugsme un nodarbinātība» 4.2.1.specifiskā atbalsta mērķa «Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu valsts un dzīvojamās ēkās» 4.2.1.1.specifiskā atbalsta mērķa pasākuma «Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu dzīvojamās ēkās» īstenošanas noteikumi», noteikumi stājās spēkā ar 2016.gada 6.aprīli.

Sīkāka informācija par programmu ir pieejama Attīstības finanšu institūcijas Altum mājaslapā un Ekonomikas ministrijas mājaslapā.

2016. gada aprīlī Ekonomikas ministrija un Attīstības finanšu institūcija Altum informatīvās kampaņas „Dzīvo siltāk” ietvaros uzsāk informatīvu semināru ciklu par energoefektivitātes pasākumu īstenošanu daudzdzīvokļu ēkās un pieejamo valsts atbalstu.  

Līdz šā gada maija vidum Ekonomikas ministrija un Altum kopumā plāno organizēt 13 seminārus dažādās Latvijas pilsētās. Detalizētāka informācija par semināru norises vietām un dienas kārtību pieejama Ekonomikas ministrijas mājaslapā. Uz semināriem aicinām namu pārvaldīšanas uzņēmumu, dzīvokļu īpašnieku biedrību un būvniecības uzņēmumu pārstāvjus, kā arī daudzdzīvokļu dzīvojamo māju vecākos.

Tukumam tuvāko semināru norises vietas:

26. aprīlis
plkst. 10:00 
Seminārs "Daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšana. Pamatnosacījumi un kvalitatīva ēku renovācija"

Rīga 

Pasākuma norises vieta tiks precizēta

Pasākums tiks rādīts tiešraidē

Dienas kārtība šeit
27. aprīlis 
plkst. 10:00
Seminārs "Daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšana. Pamatnosacījumi" Talsu novada dome
Talsi, Kareivju iela 7
Dienas kārtība šeit
27. aprīlis 
plkst. 16:00
Seminārs "Daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšana. Pamatnosacījumi" Ventspils augstskola (B korpusa B1 auditorija)
Ventspils, Inženieru iela 101
Dienas kārtība šeit
28. aprīlis 
plkst. 10:00
Seminārs "Daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšana. Pamatnosacījumi un kvalitatīva ēku renovācija" Liepājas pilsētas dome
Rožu iela 6, Liepāja 

Dienas kārtība šeit

12. maijs 
plkst. 10:00
Seminārs "Daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšana. Pamatnosacījumi" Jelgavas novada dome
Pasta iela 37, jelgava
Dienas kārtība šeit

Pasākuma atbalstāmās darbības: daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku energoefektivitātes paaugstināšanai, ēku energosertifikācijai un būvdarbiem energoefektivitātes palielināšanai; atjaunojamo energoresrursu (AER) izmantošana ēkās, ja tiek sasniegti īpaši augsti energoefektivitātes rādītāji un AER iekārtu uzstādīšana līdzās energoefektivitātes pasākumiem ir ekonomiski pamatota.

Galvenie projekta nosacījumi:

  • energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu īstenošana ir ekonomiski pamatota – energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu iekšējās atdeves rādītājs 20 gadu periodā ir lielāks par 0;
  • siltumenerģijas patēriņš apkurei pēc atjaunošanas īstenošanas nepārsniedz 90 kWh/m2 gadā.


Piedāvātie atbalsta veidi:

  • grants (līdz 50% no projekta izmaksām);
  • garantijas aizdevumiem un tiešais AFI aizdevums;
  • tehniskās konsultācijas, lai mazinātu riskus energoefektivitātes paaugstināšanas projektu sagatavošanas un īstenošanas stadijā.

Specifiskā atbalsta mērķa pasākuma īstenošanu nodrošinās akciju sabiedrība „Attīstības finanšu institūcija Altum”, kas nodrošinās grantu, aizdevumu un garantiju izsniegšanu dzīvokļu īpašniekiem.