Aktualitātes
Divas Tukuma skolas sacentīsies par iespēju iegūt 10 000 eiro

Tukuma Raina kopa ar mentoru
  Tukuma Raiņa ģimnāzijas un Tukuma Vakara un neklātienes vidusskolas nākotnes redzējums ir starp 10 labākajiem Latvijā un 6. maijā cīnīsies par galveno balvu – iespēju iegūt savai skolai Samsung tehnoloģijas 10 000 eiro vērtībā.

Tukuma Vakara un neklātienes vidusskola, kurā zinības apgūst 350 skolēni vecumā no 13 līdz 50 gadiem, kā galveno problēmu identificēja e-mācību vidē pieejamo materiālu izmantošanu nepietiekamā apjomā. Iemesls – materiālu vienveidība, kas nemotivē audzēkņu paškontroli. Pārmaiņu projekta būtība ir pārveidot tālmācības materiālus un paškontroles sistēmu interaktīvā formā. Ieceres veiksmi apliecina fakts, ka, apgūstot vielu pēc jaunajiem principiem veidotajos materiālos, audzēkņu sekmes uzlabojās par 20%. Nākotnē skola saredz iespēju piedāvāt augsta līmeņa vidējo izglītību elektroniskā vidē latviešiem visā pasaulē.

Tukuma Raiņa ģimnāzijas komanda izceļ modernās pasaules radītos riskus - informācijas pārpilnību un IT rīku dažādību, kuros viegli apjukt kā skolotājam, tā skolēniem. Tāpēc ļoti būtisks pedagogu uzdevums ir iemācīt skolēniem noorientēties jaunajos apstākļos. Tukuma Raiņa ģimnāzijas skolotāji, izmantojot vietni Eduspace, ir uzsākusi mācību resursu apkopošanu, kas skolēniem dod iespēju mācīties patstāvīgāk, bet skolotājiem lietderīgi izmantot resursus un dalīties zināšanās.

Programmas “Samsung Skola nākotnei” nodarbībās ieguvām izpratni par mūsdienu skolēnu mācīšanās paradumiem, kā arī saskatījām skolotāju lomu mācību procesa modernizācijā”, atzīst Tukuma Vakara un neklātienes vidusskolas direktore Silva Freimane.

Savukārt Tukuma Raiņa ģimnāzijas direktore Sigita Kūla uzsver, ka “Dalība programmā ir devusi iespēju mūsu komandai un skolas kolektīvam augt, piepildot mūs ar jaunām idejām un konkrētiem piemēriem, kā tās realizēt. Vajadzēja tikai grūdienu, lai aktivizētu mūsos snaudošo potenciālu”.

Skolu izstrādātos pārmaiņu projektus vērtēja kompetenta žūrija tās vadītājas - skolotājas un bijušās Izglītības un zinātnes ministres - Mārītes Seiles vadībā.

"Latvijas izglītības sistēmas lielākā vērtība ir tie skolotāji un skolu vadītāji, kuri arvien seko jaunumiem Latvijā un pasaulē un nepārtrauktipilnveido mācību metodes, sadarbības formas un skolas vidi, lai nodrošinātu skolēniem labāko iespējamo mācību vidi. Vidi, kur bērni ne tikai apgūst zināšanas, bet mācās tās izmantot praktiski, sasaistot ar ikdienas dzīvi un sadarbojoties ar citiem skolēniem un pieaugušajiem. Tikai skolotāji, kas paši ir aktīvi, aizrautīgi, zinātkāri un gatavi mācīties un mainīties, var šādas īpašības attīstīt skolēnos," uzskata Mārīte Seile. Viņa atzinīgi vērtē šādas privāto uzņēmumu ilgtermiņa iniciatīvas kā “Samsung Skola nākotnei”, kas palīdz skolotājiem un motivē darboties aktīvāk.

 “Samsung Skola nākotnei” programmas noslēguma pasākums notiks 6. maijā LU Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā, Rīgā. Finālā sacentīsies skolas no Baltinavas, Grundzāles, Jelgavas, Limbažiem, Preiļiem, Rīgas, Tukuma, Valmieras un Ventspils. Pasākumā piedalīsies LR Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, “Samsung Electronics Baltics” prezidents Filips Čois, skolu mentori un citi izglītības jomas entuziasti.

Priecāsimies, ja pagodināsiet pasākumu ar savu klātbūtni. Esam pārliecināti, ka arī Tukuma skolas novērtēs savējo atbalstu!

Papildu informācija:

Līga Bite

“Samsung Skola nākotnei” programmas vadītāja Baltijā

E-pasts: l.bite@partner.samsung.com

Tel: 29109944, www.skolanakotnei.lv