Aktualitātes
Tukuma novada Domes EnergoKomanda tiekas ar Domes priekšsēdētāju

energokomanda marts
  Tukuma novada Domes EnergoKomanda, projekta save@work ietvaros, no šā gada 1.marta piedalās enerģijas taupīšanas sacensībās pašvaldību darbiniekiem. EnergoKomandu sacensību galvenā ideja ir panākt enerģijas patēriņa samazinājumu par 15%, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem biroja tipa pašvaldības ēkās, mainot darbinieku ikdienas paradumus.
Tukuma novada Domes EnergoKomanda ir apsekojusi ēkas Talsu ielā 4, Tukumā, telpas, novērojusi darbinieku ieradumus, kā arī, veikusi darbinieku aptauju un analizējusi elektroenerģijas un siltumenerģijas patēriņa vēsturiskos datus, lai izzinātu kā ietaupīt elektroenerģiju un siltumenerģiju pašvaldības ēkā.
Šā gada 22.aprīlī Tukuma novada Domes EnergoKomandas pārstāvji tikās ar Domes priekšsēdētāju un prezentēja komandas novērojumus par to, kā pašvaldība var ietaupīt elektroenerģiju un siltumenerģiju pat neieguldot finanšu līdzekļus, kā arī sniedza citus priekšlikumus, lai samazinātu enerģijas patēriņu ēkā Talsu ielā 4, Tukumā. Tikšanās rezultātā tika saņemts atbalsts no vadības turpmākajām plānotajām aktivitātēm.


Tukuma novada Domes EnergoKomanda pēc martā apkopotajiem rezultātiem ir ierindojusies 13.vietā no 17 komandām, kuras iesniegušas marta rādītājus.

No Latvijas sacensībās piedalīsies septiņas pašvaldības (Ādažu, Cēsu, Ķeguma, Saldus, Skrundas, Smiltenes un Tukuma) ar 20 pašvaldības īpašumā esošām publiskām ēkām.
No Tukuma novada pašvaldības enerģijas taupīšanas sacensībās piedalīsies 3 komandas, kuras konkurēs arī savā starpā un centīsies panākt enerģijas patēriņa samazinājumu 3 pašvaldības īpašumā esošām publiskām ēkām - Talsu ielā 4 (Tukuma novada Dome), Tidaholmas ielā 1 (Tukuma novada sociālais dienests un Bāriņtiesa), Pils ielā 18 (Pašvaldības policija un Prokuratūra).