Aktualitātes
Tukumnieki pievienojas Miera skrējienam

IMG 5056
  8.augustā tukumnieki pievienojās Miera daudznacionālajai skrējēju komandai, paužot vienotību un sadraudzību starp dažādu tautību un pārliecību cilvēkiem. Skrējiena dalībnieki Tukumā ienesa miera lāpu, kura ir apceļojusi visas Eiropas valstis un tās mērķis dalīties ar savu iedvesmu un sapni par labāku, gaišāku pasauli.
Pēc skrējiena Brīvības laukumā notika neliela ceremonija, kur lāpa uz brīdi tika nodota Tukuma novada Domes priekšsēdētājam Ērikam Lukmanam un pārējiem klātesošajiem, lai tie varētu nodot labas domas, kas līdz ar lāpu aizceļos tālāk.
Lāpa un Miera skrējiena dalībnieki Tukumā uzturējās līdz 9 augustam, kad tā devās tālāk uz citām pilsētām Latvijā un ārpus tās.
Miera skrējiena komanda, kas no 2016. gada februāra vairāk nekā astoņu mēnešu garumā ar miera lāpu apceļos visas Eiropas valstis, veicot ap 24 000 km garu distanci. No 6. līdz 11. augustam komanda ar miera lāpu dosies cauri Latvijai.
Savu atbalstu skrējiena idejai izteikuši Latvijas prezidenti: Vaira Vīķe Freiberga, Valdis Zatlers, Andris Bērziņš, pasaulē pazīstami cilvēki: Nelsons Mandela, Māte Terēza, Mihails Gorbačovs, Karls Luis.

Foto gaterija