Aktualitātes
Jaunajā mācību gadā – jauna sporta zāle

sporta zale
  2016./2017.mācību gadā Tukuma Sporta skolas audzēkņiem būs iespēja trenēties jaunā, sakārtotā sporta zālē. Bijusī aktu zāle, kurā reiz notikuši dažādi pasākumi, rādīts kino, kā arī bijis naktsklubs “Grands”, ir atdzimusi jaunā veidolā.

Sporta zāle Kuldīgas ielā 74 tiks atklāta 10.septembrī Tukuma Sporta un Veselības dienas ietvaros ar īpašu basketbola spēli, kurā sacentīsies Tukuma novada Domes darbinieki pret Tukuma mazo un ievērojamo basketbolistu vecākiem, pēc kuras tā būs atvērta ikvienam sportot gribētājam.
Jaunā sporta zāle paredzēta galvenokārt Tukuma Sporta skolas vajadzībām, taču pēc sporta skolas audzēkņu treniņiem, zāle būs pieejama arī iedzīvotājiem. Tajā varēs nodarboties ar basketbolu, volejbolu, badmintonu, galda tenisu un citiem sporta veidiem.


Tukuma Sporta skolas direktors Sergejs Kovaļovs stāsta, ka projekta ideja pārbūvēt aktu zāli par sporta zāli tapusi jau 2008.gadā, taču finanšu resursu dēļ, tas tika īstenots tikai šogad. 2008.gada projekts tika pilnībā izmainīts, izņemot ideju, ka aktu zālei jātop par sporta zāli. Sākotnēji projektā bija paredzēts atjaunot vien zāles grīdu un izveidot nelielu volejbola laukumu, atstājot balkonu, kurā skatītājiem vērot spēles. Laika gaitā tika nolemts demontēt balkonu, tādējādi iegūstot papildus 140 m2, kā rezultātā šobrīd ir izbūvēta 514m2 liela zāle. Savukārt, demontējot zāles augšējo sienu, tika iegūta vieta skatītājiem.
S.Kovaļovs atzīst: “Viss iecerētais tika īstenots. Es esmu ļoti apmierināts ar šo zāli. Tagad Tukumā bērnu treniņu nodrošināšanai ir divas ideāli piemērotas sporta zāles.”
Lai gan, izbūvējot šo zāli, netiek atrisināts jautājums par sporta zāļu trūkumu pilsētā, ir radīta iespēja bērniem nodarboties ar sportu piemērotos apstākļos. Nākamie soļi sporta būvju attīstībā ir sporta kompleksa izbūve pie Tukuma 3.pamatskolas un vieglatlētikas manēžas izbūve pie Tukuma Sporta skolas. S.Kovaļovs uzskata, ka īstenojot šos divus projektus, lielākā sāpe par sporta zāļu trūkumu tiks atrisināta un būtiski paplašināsies Tukuma Sporta skolas iespējas.
Aktu zāles pārbūves darbi tika uzsākti šā gada 4.janvārī, bet pabeigti 5.augustā. Būvdarbus veica SIA “Telms”. Projekta kopējās izmaksas ir 308 268, 22 euro, kas segtas no pašvaldības budžeta.