Aktualitātes
Karjeras nedēļa 2016

karjeras nedela
 No 10. līdz 14.oktobra Tukuma, Engures, Jaunpils novada izglītības iestādes tiek aicinātas piedalīties "Karjeras nedēļas 2016" pasākumos kurus rīko Tukuma novada Izglītības pārvalde sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru (VIAA) un citiem sadarbības partneriem, kuru vidū ir Tukuma Multifuncionālais jauniešu iniciatīvu centrs, NVA Tukuma filiāle, SIA Strabag, SIA Skonto Plant Ltd, AS Swedbank, 8.Plūsmas kouči, portāls Draugiem.lv u.c. Karjeras nedēļas tēma "ES BŪŠU darba tirgū".

 Karjeras nedēļas laikā Tukuma, Engures un Jaunpils novada jauniešiem būs iespēja piedalīties tādās aktivitātēs kā atklāšanas pasākums “Tu arī būsi veiksmīgs darba tirgū!”,  profesiju dienā “Kad izaugšu liels...”, izstādes “Mans pašfoto vecāku darbavietā” veidošanā, neklātienes konkursā “Iepazīsti sava novada uzņēmumus!”, plakātu konkursā “Labākā reklāma tavam uzņēmumam” un noslēguma pasākumā “Sapņi var kļūt par īstenību”. Ar visiem Karjeras nedēļas pasākumiem Tukumā var iepazīties vietnē:viaa.gov.lv/karjeras_nedela. Karjeras nedēļas ietvaros sadarbībā ar Jura Podnieka studiju, Iespējamo misiju un KIno punktu fizikas stundās skolēniem tiks dota iespēja noskatīties dokumentālo filmu "Kvanta kods" par fiziķi V.Kaščejevu un izspēlēt interaktīvu spēli par fizikas likumiem mūsu ikdienā.

 Karjeras nedēļa ir ikgadējs pasākumu cikls, kura laikā jauniešiem ir iespēja iepazīt un plānot savu nākotnes nodarbošanos, tikties ar dažādu profesiju pārstāvjiem, apmeklēt uzņēmumus un karjeras konsultācijas. Jaunieši var piedalīties arī aizraujošās radošās darbnīcās un konkursos. Šīgada Karjeras nedēļas tēma ir “ES BŪŠU darba tirgū”, kas aicina jauniešus iepazīt mūsdienu darba tirgu un tā daudzveidību.

Šogad Karjeras nedēļa vienlaikus notiek 25 Latvijas pilsētās un novados - Rīgā, Cēsīs, Jelgavā, Jēkabpilī, Gulbenē, Kuldīgā, Liepājā, Ventspilī, Rojā, Rēzeknē, Daugavpilī, Valmierā, Alūksnē, Saldū, Ogrē, Lielvārdē, Talsos, Dagdā, Preiļos, Tukumā, Līvānos, Bauskā, Limbažos, Smiltenē un Olainē.

 Visā Latvijā Karjeras nedēļu jau piekto gadu organizē VIAA sadarbībā ar pašvaldību izglītības pārvaldēm. To atbalsta Eiropas Komisijas programmas Erasmus+ Karjeras konsultēšanas un informācijas tīkls Euroguidance.

 Pasākumu programma 25 pilsētās un novados pieejama vietnē: viaa.gov.lv/karjeras_nedela, savukārt jaunumi sociālajos tīklos draugiem.lv/viaa un facebook.com/KarjerasNedela.

Karjeras nedēļas norise

ATKLĀŠANAS PASĀKUMS “Tu arī būsi veiksmīgs darba tirgū”

KONKURSS “Labākā reklāma Tavam uzņēmumam”

Vizuālās reklāmas plakātu izstādes- konkursa nolikums

PROFESIJU DIENA “Kad izaugšu liels…”

Skolu ekskursijas uz uzņēmumiem

DOKUMENTĀLĀ FILMA  “Kvanta kods” 

IZSTĀDE “Mans pašfoto vecāku darbavietā”

NOSLĒGUMA PASĀKUMS “Sapņi var kļūt par īstenību”