Aktualitātes

Ar Tukuma novada Domes 2016.gada 22.septembra lēmumu (prot.Nr.12, 7.§.) palielināts pašvaldības līdzfinansējuma apmērs izglītojamo ēdināšanas maksai Tukuma novada izglītības iestādēs. No 2016.gada 1.oktobra ēdināšanai pirmsskolas izglītības iestādēs un iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmu noteikts pašvaldības līdzfinansējums 0,90 euro dienā vienam izglītojamajam, bet vispārējās izglītības iestādēs – 0,57 euro dienā vienam izglītojamajam.

Daudzbērnu ģimeņu bērniem, bērniem ar invaliditāti un bērniem, kas slimo ar celiakiju, paredzēta atlaide 79% apmērā no ēdināšanas maksas.
79% atlaide pusdienām tiek nodrošināta arī izglītojamajiem, kuri izmanto Zemgales vidusskolas internāta un Tukuma Raiņa ģimnāzijas dienesta viesnīcas pakalpojumus.
Noteikts, ka trīsreizējas bērnu ēdināšanas maksas maksimālais apmērs Tukuma novada pirmsskolas izglītības iestādēs un izglītības iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmu, no 2016.gada 1.oktobra nedrīkst pārsniegt 2,65 euro dienā.
Līdz ar to vecāku maksa par pirmsskolas bērnu ēdināšanu un maksa par kompleksajām pusdienām skolēnu vecākiem saglabājas līdzšinējā apmērā.