Aktualitātes
Sniega diena “Sveikuļos”

Sniega Diena
Janvāra mēneša 15. datumā atkal tiks rīkota Pasaules sniega diena. Tās organizēšana jau kļuvusi par labu tradīciju visā pasaulē. Arī mūsu valstī tā notiek jau vairākus gadus pēc kārtas. Latvijā Pasaules sniega dienai veltītie pasākumi notiks 14. un 15. janvārī. Pasaules Sniega diena ir ikgadējs sniega festivāls bērniem, lai tie varētu iepazīt dažādas aktivitātes uz sniega un dažādus ziemas sporta veidus. Šo ideju ir radījusi Starptautiskā Slēpošanas Federācija, bet Latvijā par Pasaules sniega dienas pasākumu norisi rūpējas Latvijas Slēpošanas Savienība sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju. Pasaules Sniega dienas pasākumu rīkošana ir vērsta uz to, lai bērni un viņu vecāki varētu izmēģināt visdažādākās aktivitātes uz sniega, un arī nākotnē turpinātu nodarboties ar ziemas aktivitātēm. Šogad Pasaules sniega dienas devīze ir „Vediet bērnus uz sniega”.


Jau ceturto gadu Pasaules Sniega dienas pasākumi tiks rīkoti arī Tukuma apkaimē. Tā kā Atpūtas kompleksa “Sveikuļi” apkārtne jau no seniem laikiem ir bijusi populāra Tukuma iedzīvotāju slēpošanas vieta, kā arī slēpošanas sacensību rīkošanas vieta, jau vairāk nekā desmit gadus COK “Silva” aktīvisti un citi slēpošanas entuziasti iespēju robežās sagatavo slēpošanas trases gan klasikai, gan slīdsolim pa gleznainiem laukiem un mežiem.
Trases ar to garumu līdz 5 km ir piemērotas dažādām prasmēm un visiem vecumiem.
Sniega dienas pasākumi “Sveikuļos” šogad būs 14. janvārī. slēposim, celsim sniegavīrus, vizināsimies ar ragaviņām no kalna, pikosimies, izmēģināsim labirinta ziemas vārdu spēli, vārdu sakot – baudīsim ziemu, sniegu un tradicionālo ugunskura tēju. Bērniem tiks organizētas sprinta slēpošanas vai bumbiņbiatlona sacensības vairākās vecuma grupās, sniegavīru celšanas konkurss, varēs piedalīties zīmēšanas konkursā par tēmu “Es sniegā”. Sacensību sākums plkst.13.00.
Būs pieejama inventāra noma slēpošanai.
Paldies mūsu atbalstītājiem: Latvijas slēpošanas federācijai, Tukuma novada Domei un Baltais!

Tiekamies 14. janvārī no plkst. 12:00 “Sveikuļos”.
Aicinām ikvienu aktīvas atpūtas piekritēju!

Organizators “COK Silva”
Papildus informācija pa tel. 29232026 (Zipis)