Aktualitātes
Tukuma novada Domes deputāti iepazīst Sēmes un Zentenes pagastu pārvaldi

IMG 6514
Turpinot iepazīt Tukuma novadu, 25.oktobrī Tukuma novada Domes deputāti devās uz Sēmes un Zentenes pagastiem, kur pagastu pārvaldes vadītāja Silvija Rabkēviča iepazīstināja deputātus gan ar pagastu pārvalžu sasniegumiem, gan vajadzībām.


Braucot uz Kaivi, deputātu uzmanība tika pievērsta vienam no lielākajiem pārvaldes uzņēmumiem – SIA “Vārpas” klētīm, kuras būvētas pēc moderniem principiem un Vilksalas muižai, kuru iegādājusies un renovējusi Tīsenkopfu ģimene.
Kaivē deputāti viesojās SIA “Ar B Agro” rožu audzētavā, kuru saimnieki stāstīja par izaicinājumiem un problēmām, ar kuriem viņi saskaras savā biznesā. Lielākā problēma ir klientu pirktspējā un lielajā konkurencē no ārzemju rozēm, kas parasti ir ievērojami lētākas. Protams, tika apskatīts arī Kaives dižozols.
Zentenē deputāti apskatīja celto pamesto ēku, kura agrāk bija paredzēta kā skola, un Zentenes pili, kuru ir iegādājies kāds uzņēmējs no Krievijas. Savukārt Zentenes pagasta pakalpojumu centrā deputāti diskutēja par dzīvojamo fondu jautājumu gan laukos, gan Tukuma pilsētā.
Pēc tam deputāti apmeklēja Pastariņa muzeju, kura vadītāja stāstīja par aktuālajiem projektiem un nākotnes iecerēm.
Garām braucot tika aplūkotas mājas, kurās J.Spičs plāno veidot muzeju Z.A.Meierovicam, kā arī Z.A.Meierovica piemiņas vieta.
Savukārt Sēmē deputāti apmeklēja Sēmes sākumskolu, Sēmes pagasta pārvaldes ēkas, jauniešu centru, jaunos iegādātos trenažierus un katlu māju.