Aktualitātes
Latvijas ārlietu ministra vizīte Tukumā

IMG 8899
Šodien, 5.janvārī, Tukumā darba vizītē ieradās Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Vizītes laikā ārlietu ministrs tikās ar Tukuma novada Domes vadību un projekta “Z. A. Meierovica piemineklis Tukumā” iesaistītajām personām, kas sniedza ieskatu projekta norisē.


Patlaban tēlnieki Zane un Matīss Kalniņi rūpīgi strādā pie pieminekļa izgatavošanas, savukārt arhitekte Liene Līce izstrādāja skvēra labiekārtošanas tehnisko projektu, kas ir nodots saskaņošanai. Pēc tā saskaņošanas tiks izsludināts iepirkums par būvdarbu veikšanu.
Ārlietu ministrs E. Rinkēvičs pauda prieku par projekta pozitīvo virzību un solīja Ārlietu ministrijas finansiālu un informatīvu atbalstu projekta īstenošanai. Ministrs pieskārās arī jautājumam par ziedojumiem Z.A.Meierovica pieminekļa izveidei un pauda atbalstu šī jautājuma risināšanai.

Vizītes izskaņā ārlietu ministrs kopā ar pašvaldības pārstāvjiem apmeklēja Sēmes pagasta “Druķu” mājas, kur pirmais Latvijas ārlietu ministrs Z. A. Meierovics ar savu ģimeni uzturējās vasarās.