Pašvaldība
Barikāžu aizstāvju atceres pasākums Brīvības laukumā Tukumā

Barikazu pieminas ugunskurs Pils tornis 21.01.2017. foto KOzola
 

21. janvārī 11:00 Brīvības laukumā pie Tukuma pilsētas vēstures muzeja „Pils tornis” (Brīvības laukums 19a, Tukums) notiks barikāžu aizstāvju atceres pasākums, kas iecerēta, kā improvizēta radio pārraide.

Tukuma pilsētas vēstures muzeja „Pils tornis” vadītāja Loana Šulca stāsta, ka pasākums būs kā improvizēta radio pārraide, kas būs dzirdama visā Brīvības laukumā. Arī toreiz – barikāžu laikā – informāciju ieguva no radio pārraidem. Par 1991. gada notikumiem un iesaistīšanos tajos, par sasniegto un cerēto mūsdienu skatījumā stāstīs bijušie Latvijas Tautas frontes aktīvisti, barikāžu dalībnieki: Aija Miezīte, Arvis Grasis, Guntis Kleins, Aleksejs Klimanovs, Māris Pildiņš. Intervijas vadīs laikraksta „Tukuma Ziņotājs” bijusī žurnāliste, barikāžu dienu organizatore Linda Lūse.
To dienu atmiņas un statistikas materiālus, kā arī LTF Tukuma nodaļas izdoto grāmatu „Cerētais un sasniegtais” pāršķirstīs Tukuma Raiņa ģimnāzijas skolēni.


Savukārt Tukuma novada Domē (Talsu ielā 4, Tukumā) būs apskatāma Tukuma muzeja ceļojošā izstāde „Tukumnieki Latvijas neatkarības ceļā”. Izstāde atgādina par Tautas frontes aktivitātēm un sasniegumiem, tā laika ikdienas problēmām un notikumiem.

Plašāka informācija:
Loana Šulca, Tukuma pilsētas vēstures muzeja vadītāja „Pils tornis”
T.: 25622131
E.: pilstornis@tukumamuzejs.lv
http://tukumamuzejs.lv/pils-tornis