Pašvaldība
Vispasaules NVO diena

Vispasaules NVO diena

Laiks gatavoties svinībām, jo pēc dažām dienām – 27.februārī, atzīmēsim Vispasaules nevalstisko organizāciju (NVO) dienu. Vispasaules NVO diena atspoguļo NVO vērtības, kas dod cilvēkiem iespējas uzlabot savu un citu sabiedrības locekļu dzīves kvalitāti.


Par godu šai dienai notiks interesanti pasākumi dažādās Latvijas vietās, kā piemēram:

• Biedrība “Jēkabpils NVO resursu centrs” svinības ietvaros aicina uz atvērto durvju dienu no 10.00 līdz 16.00 biedrības telpās - Brīvības ielā 45, 2. stāvā, kur notiks sarunas par NVO lomu un piedāvājumu sabiedrībai. Biedrība kā īpašu veltījumu šai dienai gatavo zibakciju - “Šodien ir NVO diena”, kuras ietvaros no 16.00 līdz 19.00 Jēkabpils pilsētas dažādās vietās pieturēs NVO vēstnešu auto, un iedzīvotājiem tiks piedāvāts aizpildīt piecu jautājumu anketu, pretī saņemot saldu suvenīru. Vairāk informācijas par pasākumu var atrast šeit.


• Nītaures kultūras nams aicina Amatas novada nevalstiskās organizācijas kopīgi nosvinēt Vispasaules NVO dienu tiekoties “Amatas novada NVO sadraudzības pēcpusdienā Nītaurē” – plkst. 12:00! Ar pasākuma programmu varat iepazīties šeit.
Biedrība “Latvijas Pilsoniskā alianse” aicina 27.februārī Latvijas NVO, valsts pārvaldes un pašvaldības iestādes, kā arī pilsoniski aktīvus iedzīvotājus rīkot pasākumus, svinības un tikšanās, lai atzīmētu Vispasaules NVO dienu, tādējādi pierādot, ka mums rūp un mēs atbalstām pilsonisko sabiedrību un tās aktivitātes!

Vispasaules NVO diena ir Latvijā radusies iniciatīva, kas tika aizsākta 2009. gadā un to iniciēja Mārcis Liors Skadmanis un biedrība “Latvijas Pilsoniskā alianse”.

Informāciju sagatavoja:
Biedrība „Latvijas Pilsoniskā alianse”
Tel. 67 84 64 64, alianse@nvo.lv