Pašvaldība
Aizliedz ekspluatēt ēkas daļu Melnezera ielā 1

RELIZES

Piesaistot Eiropas fondu līdzekļus, projekta “Tukuma vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana” ietvaros tiks modernizēta Tukuma 2.vidusskola, Tukuma Raiņa ģimnāzija, Tukuma 2.pamatskola un Tukuma E.Birznieka-Upīša 1.pamatkola.

Tukuma 2.vidusskolas ēkai tiks veikta pilnas skolas pārbūve. Projekta rezultātā sākumskolas klases, kuras atrodas ēkā Spartaka ielā 2A, Tukumā, tiks pārceltas uz ēku Raudas ielā 16, Tukumā. Skolas ēkai Raudas ielā 16, Tukumā, tiks veikta pārbūve, kā rezultātā tiks pilnībā pārbūvēta skolas ēka un uzcelta piebūve. Skolā tiks izveidota ergonomiska vide skolēniem – iegādātas mēbeles un aprīkojums, pārbūvēta ventilācijas sistēma un uzlabots apgaismojums. Skolas ēkā tiks izveidots datortīkls un modernizēts jau esošais tīkls, katrā mācību telpā tiks izveidots bezvadu interneta pieslēgums. Iegādāts nepieciešamais aprīkojumus – datori skolēniem un skolotājiem, programmatūras, digitālo mācību līdzekļu un tehnoloģiju iegāde.

Projekta ietvaros tiks pārbūvēts Tukuma 2.vidusskolas sporta stadions, kas pašreiz ir kritiskā stāvoklī. Pēc pārbūves stadions tiks izmantots vairāku izglītības iestāžu vajadzībām (Tukuma 2.vidusskola, Tukuma internātskola, PII “Pasaciņa”, Tukuma sporta skola).

Tukuma Raiņa ģimnāzijā, Tukuma 2.pamatskolā un Tukuma E.Birznieka-Upīša 1.pamatkolā projekta ietvaros tiks ieviesti jauni informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumi un iegādāts aprīkojums. Dabaszinātņu kabinetiem plānots iegādāties jaunu aprīkojumu un mēbeles.

Projekts ir vērienīgs un darbietilpīgs, to plānots īstenot līdz 2023.gadam. Patlaban tiek apzinātas skolām nepieciešamās informācijas un komunikācijas tehnoloģijas un tiek gatavots projekta iesniegums, kas līdz šā gada 31.jūlijam tiks iesniegts Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA). Tukuma 2.vidusskolas stadiona rekonstrukcijas projekts jau ir izstrādāts, skolas ēkas projekts tiks izstrādāts pēc projekta apstiprināšanas.

Būvdarbus plānots uzsākt ne ātrāk kā 2018.gada vasarā. Pirms būvdarbu uzsākšanas Tukuma novada Dome savlaicīgi informēs audzēkņu vecākus un iedzīvotājus par plānotajām izmaiņām mācību procesā, kas būs saistītas ar skolas rekonstrukciju.

Tukuma novadā, salīdzinot ar daudzām citām Latvijas pašvaldībām, ir izveidots skolu tīkls, kas ir tuvu optimālai skolēnu un skolotāju proporcijai. Pēdējos desmit gados novada skolās veikta virkne uzlabojumu. Uzbūvēta jauna skola – Tukuma 2.pamatskola, rekonstruēts Zemgales vidusskolas sporta stadions, uzbūvēta sporta zāle Džūkstes pamatskolai, veikti infrastruktūras uzlabojuma darbi Tukuma un Dzirciema internātpamatskolās, uzbūvēta sporta zāle Sēmes sākumskolā. Lielākās investīcijas ir Tukuma Raiņa ģimnāzijas sporta kompleksa siltināšana, Tukuma E.Birznieka-Upīša 1.pamatskolas rekonstrukcija, uzlabota Pūres pamatskolas energoefektivitāte, rekonstruēta Zemgales vidusskolas aktu zāle.

Tukuma novada vispārējās izglītības iestādēs ik gadu tiek uzlabota materiāltehniskā bāze tomēr joprojām pastāv daudz nepieciešamību uzlabot skolu ēku tehnisko stāvokli, labiekārtojumu un materiāltehnisko nodrošinājumu. Projekta realizācija skolās novērsīs virkni nepieciešamību un būtiski uzlabos mācību vidi.

Projekta izmaksas būs zināmas, kad noslēgsies iepirkums un projektēšana.

Projekts proporcionāli tiks finansēts: 3,75% Valsts budžeta dotācija; 11,25% Pašvaldības finansējums; 85% ERAF finansējums.

Sagatavoja:
Tukuma novada Domes
Projektu vadītāja
Aiga Priede
20.03.2017.