Pašvaldība
Gatavojoties Latvijas simtgadei talka pie Durbes pils

Ceturtdien, 21. septembrī Durbes pilī viesojās Latvijas Starptautiskās skolas audzēkņi, lai piedalītos talkā un iestādītu 100 krūmājus, tādējādi simboliski gatavojoties Latvijas simtgades svētkiem.

Talkas laikā, teju 100 Latvijas Starptautiskās skolas audzēkņi un pasniedzēji kopā ar muzeja darbiniekiem iestādīja 100 krūmājus. Pirms talcinieku ierašanās, savulaik iecerētajā Vāgūža vietā, muzeja darbinieki jau bija veikuši priekšdarbus - sagatavoja tranšeju, sagādāja melnzemi un novietoja norādes krūmāju stādīšanai. Talciniekiem bija jāved melnzeme, tā jāizlīdzina, jāiestāda katram savs krūmājs un tas jāaplaista.

Lai labiekārtotu Durbes pils teritoriju, veidotos skaists dzīvžogs, iezīmējot zudušā saimnieciskā kompleksa robežas, muzejs iegādāja alpu jāņogas jeb alpīnās vērenes. Tās skaisti izskatās agrā pavasarī un arī vēlā rudenī, sasniedzot līdz par divu metru augstumu.

Ne viens vien palīgs šāda veida talkas darbos piedalījās pirmo reizi, taču, kā atzina skolēni, prieks un lepnums par padarīto bija liels. Lai arī tieši tajā dienā Tukuma pilsētai bija traucēta ūdens apgāde, apavi palika mazliet dubļaini, tas neliedza priecāties par paveikto.
Iestādītie 100 krūmāji ir Tukuma muzeja un Latvijas Starptautiskās skolas dāvana Tukumam un Latvijai. Lai zaļo!

Informāciju sagatavoja:
Krīstīne Ozola
Tukuma muzeja
Komunikāciju nodaļas vadītāja
Tālr.: (+371) 20 24 70 01
E-pasts: pr@tukumamuzejs.lv