Pašvaldība
Žūrija klātienē vērtē Tukuma novadu

IMG 8378

Tukuma novada pašvaldība ir starp tām deviņām Latvijas pašvaldībām, kas iekļuvušas konkursa “Ģimenei draudzīga pašvaldība” finālā, tāpēc vakar, 6. decembrī, novadu apmeklēja konkursa “Ģimenei draudzīga pašvaldība” vērtēšanas komisija.

«Esam iepazinuši Tukumu datos un skaitļos, bet šodien ieradāmies, lai to redzētu un iepazītu klātienē. Konkursa «Ģimenei draudzīga pašvaldība» mērķis ir izcelt veiksmīgākos piemērus un risinājumus, kā pašvaldība rūpējas par ģimenēm.» savā uzrunā teica Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) rīkotā konkursa vērtēšanas komisijas priekšsēdētājs Raivis Bremšmits. (Foto)

Lai gūtu priekšstatu par ģimenei draudzīgākajiem objektiem Tukuma pilsētā, konkursa “Ģimenei draudzīga pašvaldība” komisija astoņu cilvēku sastāvā, ieradās Tukumā. Tukuma novada Domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans un administrācijas darbinieki sagaidīja žūriju Valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centrā, kas ir vieta, kur vienkopus pieejami valsts un pašvaldības pakalpojumi. Pēc iepazīšanās ar pašvaldības galveno ēku, komisija devās nelielā ekskursijā ar autobusu. Bibliotēka, Izglītības pārvalde, Tukuma 2. pamatskola un Tukuma Raiņa ģimnāzija, pašvaldības aģentūra “Tukuma novada sociālais dienests”, futbola laukums Revolūcijas ielā, renovētais Pilsētas parks, Tukuma 3.pamatskola, Tukuma Mākslas skola, Multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs, Tukuma Ledus halle, pilsētas infrastruktūra – veloceliņi, gājēju celiņi, tas ir pavisam neliels to vietu skaits, ko tukumnieki atzīst par īpaši draudzīgām ģimenei. Komisijai tika sagatavoti arī pārsteigumi un nelieli uzdevumi, piemēram, atrast vienojošo elementu, kas būs pamanāms nelielās ekskursijas laikā.

Tā kā Tukuma novadu veido ne tikai pilsēta, bet arī 10 pagasti, lai iepazītos un gūtu priekšstatu par tiem, komisija apmeklēja Sēmes pagastu. Pagasta pārvaldes vadītāja iepazīstināja ar Sēmes pamatskolu, jauniešu centru, Sēmes kopienas centru “Mūsmājas”, uzsverot, ka šīs ir vietas, kas ne tikai pieejamas ikvienam pagasta iedzīvotājam, bet tiek arī izmantotas dažādām gan radošām, gan praktiskām aktivitātēm.

Konkursa vērtēšanas komisijas sastāvā bija VARAM, Labklājības ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Kultūras ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības, SIA “Mammām un tētiem”, SIA “Lietišķās kreativitātes grupa” (“Māmiņu klubs”), biedrības “Babyroom”, biedrības “Nākotnes fonds” un sadarbības platformas “Demogrāfisko lietu centrs” (Pārresoru koordinācijas centrs) pārstāvji.

Kā jau iepriekš tika minēts, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) šogad pirmo reizi rīko konkursu “Ģimenei draudzīga pašvaldība” ar mērķi noteikt pašvaldības, kas ir nodrošinājušas lielāko atbalstu, daudzveidīgākos un pieejamākos pakalpojumus ģimenēm ar bērniem.

Konkursā šogad kopumā piedalījās 55 Latvijas pašvaldības. Dalībai fināla kārtā tika izvirzītas deviņas pašvaldības: republikas nozīmes pilsētu grupā: Daugavpils, Jelgavas un Ventspils pilsētu pašvaldības; reģionālas nozīmes attīstības centru grupā: Gulbenes, Siguldas un Tukuma novadu pašvaldības; novadu pašvaldību grupā: Babītes, Olaines un Ozolnieku novadu pašvaldības. Finālistes tika noteiktas vērtējot pašvaldību iesniegto informāciju vasaras sākumā un iedzīvotāju oktobrī sniegto vērtējumu tīmekļa vietnē www.vietagimenei.lv.

Konkursa uzvarētājas tiks paziņotas svinīga pasākuma laikā 14. decembrī, Rīgā.
Par to, kā mums veicās konkursā, sekojiet informācijai pašvaldības tīmekļa vietnē www.tukums.lv un sociālo tīklu facebook, draugiem.lv, instagram un Twitter kontos.

Plašāka informācija par konkursu un ģimenei draudzīgajām vietām dažādās Latvijas pašvaldībās pieejama tīmekļa vietnē www.vietagimenei.lv