Pašvaldība
“ESI REDZAMS SIMTGADĒ”

cemex un LV100

Tukuma Raiņa ģimnāzijas atbalsta biedrība piedalījusies nodibinājuma “CEMEX Iespēju fonds” 2017. gada atklātajā projektu pieteikumu konkursā Talsu un Tukuma novadiem. Finansējumu guvuši 6 projekti, to skaitā ģimnāzijas atbalsta biedrības projekts, jo tas sasaucies ar Latvijas valsts simtgades svinību virsmērķi un uzdevumiem, kā arī aktivitātēm, kas dažādos, uzlabos, sekmēs un attīstīs Tukuma novadu iedzīvotāju dzīves kvalitāti un vidi.


Tukuma Raiņa ģimnāzijas atbalsta biedrība ar fonda atbalstu uzlabos tehnisko nodrošinājumu skolā interešu izglītības pulciņa „TRĢ TV” darbībai, veicinot skolēnu zināšanas un prasmes filmēšanā un materiālu montāžā un nodrošinot skolas pasākumu tiešraidi.
Atbalsta biedrības mērķis ir īstenots - ģimnāzijas televīzijas pulciņa „TRĢ TV” rīcībā ir nonākusi digitālā videokamera, ar kuru būs iespēja filmēt un iemūžināt nākamajām paaudzēm dažādus skolas pasākumus. To oficiāla filmēšana un translēšana tiešraidē internetā nodrošinās katra interesenta – skolēnu vecāku, vecvecāku, radu un draugu u.c. – klātesamību pasākumā.

Pirmo reizi kamera darbībā tikusi izmantota Tukuma Raiņa ģimnāzijas konkursā „Kustība mūzikas ritmā” 2018.gada 29.aprīlī. Par pasākuma tiešraidi atbildējuši 12.klases skolēni Alvis Sala un Gints Sprēdis. Ikvienam interesentam bijusi un būs iespēja noskatīties to interneta vietnē: https://www.youtube.com/watch?v=R9Qs4Rp2ToA

Klašu priekšnesumus pasākumā “Kustība mūzikas ritmā” vērtējusi profesionāla žūrija: modes deju studijas „Demo” vadītāja Liene Bēniņa, treneris Zigmārs Lācis, Tukuma novada Izglītības pārvaldes interešu izglītības tautisko deju pulciņu pārraudzības metodiķe Madara Augule un “CEMEX Iespēju fonda” pārstāve Aneta Rulle.

Pasākumu iemūžināšana digitālā formātā (skolas digitālajā arhīvā) būs kā dzīva vēstures liecība latviešu tautas un kultūras mantojuma stiprajām saknēm un izaugsmei.
Lai videokamera labi kalpo! Tukuma Raiņa ģimnāzijas atbalsta biedrības vārdā sirsnīgi pateicamies mūsu projekta vadītājai Kristīnei Fišerei-Blumbergai par projekta koordinēšanu un CEMEX Iespēju fondam, kā arī Tukuma novada Domei par mūsu iniciatīvas atbalstu.

Sagatavoa TRĢ atbalsta biedrība

IMG 9716

IMG 9609