Jauniešiem
“Tukuma novada jauniešu iniciatīvu projekta konkurss 2018” rezultāti

Info apstiprin.projekti
Tukuma novada Izglītības pārvaldes Multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra organizētajā un Tukuma novada Domes finansētajā konkursā “Tukuma novada jauniešu iniciatīvu projektu konkurss 2018” pieteikumus iesniedza 11 neformālās jauniešu grupas un organizācijas, kas pārstāv jauniešus.

Projektu pieteikumus izvērtēja darba grupa, kuras sastāvā bija Tukuma novada Izglītības pārvaldes Multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra jaunatnes lietu speciāliste Ieva Upesleja, Tukuma novada Izglītības pārvaldes vadītāja vietniece Marita Bērziņa, Tukuma novada Izglītības pārvaldes juriste Kristīne Logina, Tukuma novada Izglītības pārvaldes vecākā grāmatvede Ruta Ozola – Ozoliņa, Tukuma novada Jaunatnes lietu komisijas pārstāvis Ilvars Runģis, Tukuma novada pašvaldības aģentūras „Tukuma novada sociālais dienests” Jauniešu sociālā centra sociālā darbiniece Kristīne Antiņa un jauniešu pārstāve Anna Lauma Platace. Atbilstoši nolikumā minētajiem vērtēšanas kritērijiem, darba grupa pieņēma lēmumu atbalstīt 10 projektus, katru 300.00 euro apmērā. Projektu īstenošana notiks laika periodā no 2018. gada 23. aprīļa līdz 31.oktobrim. 

Apstiprinātie jauniešu iniciatīvu projekti:
Projekta nosaukums: Aktīva un radoša brīvā laika pavadīšana jūras krastā
Projekta iesniedzējs: “Fiksās” Irlavas vidusskolas 9. klases meitenes Samija Strade,
Baiba Hotko un Alise Gruze
Kopsavilkums par projektu: Projekta mērķis ir organizēt skolēniem aptuveni 10 km garu pārgājienu gar jūras krastu, iesaistot skolēnus dažādās rotaļās un spēlēs, rosinot skolēnus radoši darboties, pašiem izgatavojot dažādas interesantas lietas no jūras krastā pieejamajiem dabas materiāliem. Skolēni kopīgi cels teltis un gatavos vakariņas. Pārgājiena laikā skolēni neizmantos mobilos tālruņus.

Projekta nosaukums: Atklātais Tukuma ielu vingrotāju čempionāts
Projekta iesniedzējs: Tukuma ielu vingrošanas sporta biedrība
Kopsavilkums par projektu: Projekta ietvaros paredzēts jūlijā organizēt ielu vingrotāju čempionātu. Projekta mērķi ir noskaidrot labākos un spēcīgākos Latvijas ielu vingrotājus, popularizēt ielu vingrošanu Tukumā un Tukuma novadā. Popularizēt bērnu un jauniešu vidū veselīgu dzīvesveidu, iesaistot sportiskās aktivitātēs, veselīgi pavadot brīvo laiku ģimeniskā sporta pasākumā.

Projekta nosaukums: Atpūtas centrs ‘’Laika kavēklis’’
Projekta iesniedzējs: Tukuma 2. vidusskolas Skolēnu dome
Kopsavilkums par projektu: Projekta galvenais mērķis ir radīt atpūtas stūri “Laika kavēklis”, kurā skolēniem būs iespēja pavadīt brīvo laiku kamēr viņi atrodas Tukuma 2.vidusskolā. Šajā atpūtas stūrī skolēniem būs iespēja veikt uzdotos mājas darbus laicīgi, jo nereti apmeklējot ārpus stundu nodarbības jaunieši un bērni mājās pārrodas vēlu. Atpūtas stūris būs arī lieliska iespēja radīt pozitīvu atmosfēru ikvienam skolas vidē, jo tas ļautu sajusties kā mājās, atvelkot elpu mīkstos pufos, čalojot ar skolas biedriem un spēlējot galda spēles.
Projekta nosaukums: Attīstošās spēles un izklaides
Projekta iesniedzējs: „Spēļu meistarklase” Irlavas vsk. 8. klases komanda un 9., 12.klases pārstāvji
Kopsavilkums par projektu: Projekta īstenotāji skolas bibliotēkas telpās izveidos spēļu aktivitāšu stūrīti, kas būs pieejams visiem Irlavas vidusskolas skolēniem , lai pavadītu brīvo laiku vērtīgi ar dažādām nodarbēm, spēlēm, jautrību un kārtīgu izkustēšanos. Ar laiku tiks rīkoti dažādi galda spēļu čempionāti, piemēram, dambretes turnīrs, šaha turnīrs.

Projekta nosaukums: Bērnu šūpoļu izgatavošana skolas rotaļlaukumā
Projekta iesniedzējs:„Ķiksas” Irlavas vidusskolas 7.klases meitenes Adreana, Anete un Ramina
Kopsavilkums par projektu: Projekta īstenotājas plāno skolas pagalmā uzstādīt drošas un mūsdienīgas šūpoles, jo Irlavas pagastā nekur nav iespējas šūpoties. Skolas un pagasta bērniem būs iespēja interesanti pavadīt laiku brīvā dabā spēlējoties, kas būs iemesls atrauties no telefoniem. Palīgos nāks vecāki, zēni un skolas saimnieks.

Projekta nosaukums: Esi aktīvs!
Projekta iesniedzējs: Sēmes jauniešu centrs “Paradīze”
Kopsavilkums par projektu: Projekta mērķis ir pilnveidot un papildināt jau esošo dabas taku Sēmē, tādā veidā veicinot saturīga brīvā laika pavadīšanas iespējas, kā arī uzlabo vidi un aktualizēt neformālās izglītības iespējas dabā. Galvenās aktivitātes- īpašu akmeņu lasīšana un krāsošana, informācijas ievākšana un apkopošana, spēļu izveide, putnu būru izgatavošana iesaistot jauniešu vecākus - Sēmes iedzīvotājus. Dabas takas labiekārtošana ar izveidotajiem objektiem. Informatīvo zīmju nostiprināšana un izvietošana takā.
Projekta nosaukums: Mazpilsēta portretos. Tukuma sejas.
Projekta iesniedzējs: Gustavs&Laima&Velta
Kopsavilkums par projektu: Projekta mērķis ir rosināt cilvēkos, īpaši jauniešos, interesi par vidi, kurā tie dzīvo, veidot, nostiprināt un saglabāt Tukuma kultūras atmiņas, nodrošināt saturīgu brīvā laika pavadīšanu. Projekta galvenās aktivitātes būs foto un mākslas kursi, kā arī izstāde un tās atklāšana. Ir ieplānotas divu viesmākslinieku lekcijas. Projektā varēs piedalīties jebkurš interesents, galvenokārt aicināti iesaistīties jaunieši vecumā no 14 gadiem, kurus interesē foto un māksla un, kuri vēlas atrast domubiedrus radošās izpausmēs.

Projekta nosaukums: Pērļu rotu gatavošana
Projekta iesniedzējs: Pērļu lietus. – Irlavas vidusskolas 7.klases meiteņu grupa
Kopsavilkums par projektu: Projekta īstenotājas Irlavas vidusskolas skolēniem vadīs pērļošanas nodarbības, iepriecinot sevi un citus. Tā būs iespēja radoši izpausties, būt aktīviem un attīstīt prasmes, iemaņas, pacietību veidojot skaistas kaklarotas, aproces un auskarus, un izmēģināt ko jaunu un nebijušu. Nodarbībās dalībnieki veidos arī rotas ar aizsardzības zīmēm. Izmantotās tehnikas būs aušana ar pērlītēm, pērļu tamborējumi, adīšana ar pērlītēm, auskaru un kaklarotu darināšana.

Projekta nosaukums: Skolas saimes koks
Projekta iesniedzējs: ,,Četri kokgrauzēji’’ - Irlavas vidusskolas 6., 7. un 8.klases zēnu grupa
Kopsavilkums par projektu: Projekta mērķis ir izveidot Irlavas vidusskolā radošās darbnīcas kokapstrādē, šajās nodarbībās iesaistot maksimāli daudz visu klašu skolēnus. Projekta mērķis ir arī saliedēt skolas skolēnus kopējā darbā un radīt patriotiskāku attieksmi pret skolu. Radošajās darbnīcās no koka tiks izgatavots “Skolas saimes koks”- stilizēts ozols ar lapām, kas simbolizēs katru skolas skolēnu.

Projekta nosaukums: Sportojam un draudzējamies
Projekta iesniedzējs: „KUSTĪGIE PRĀTI”
Kopsavilkums par projektu: Projekta mērķis ir radīt paliekošu vērtību Pūres pagastā un veicināt jauniešu fizisko attīstību, aktīvu dzīvesveidu un iespēju saturīgi pavadīt brīvo laiku. Projekta ietvaros jaunieši sakops un labiekārtos sporta laukumu un organizēs kopīgas badmintona, tenisa un cita sporta veida spēles.
Šobrīd notiek aktīva līgumu parakstīšana, lai jau ar 23. aprīli projektu iesniedzēji varētu uzsākt savu ieceru īstenošanu un realizāciju.

Esam gandarīti par jauniešu aktivitāti un vēlmi iesaistīties sabiedriskajos procesos, apkārtējās vides labiekārtošanā, dzīves kvalitātes uzlabošanā un pasākumu organizēšanā. Paldies pieaugušajiem, kuri atbalsta jauniešu idejas un ir gatavi praktiski līdzdarboties, lai īstenotu viņu ieceres. 
Vēlam veiksmi un izdošanos projektu realizācijas procesā!


Informāciju apkopoja
Ieva Upesleja
Tukuma novada Izglītības pārvaldes jaunatnes lietu speciāliste