Sports
Tukumnieki no pasaules čempionāta Džiu Džitsu pārved divas zelta medaļas

Latvijas komanda
No 24. – 28. aprīlim Apvienoto Arābu Emirātu galvaspilsētā Abū Dabī notika pasaules čempionāts Brazīļu Džiu – Džitsu (BJJ), kurā Latvijas komandas sastāvā piedalījās trīs tukumnieki – Mareks Varnelis, Artūrs Zviedris un Jānis Eisaks.

Šīs pasaules meistarsacīkstes priekš Tukuma sportistiem var uzskatīt par ļoti veiksmīgām, jo no kopumā trīs izcīnītām zelta godalgām divas Latvijas komandai atnesa tieši mūsu novadnieki (Vienu izcīnīja Aleksandrs Blins no Ludzas).

Bez īpašiem pārsteigumiem, labi nostartēja Latvijas titulētākais BJJ sporta pārstāvis, pērnā gada pasaules čempionāta sudraba medaļnieks M. Varnelis, kurš triumfēja starp zilajām jostām svarā līdz 110 kg. Viņš pirmajās kārtās bija spēcīgāks pār Džamalu Bali (Francija) un Ionutu Gitu (Rumānija), bet finālā uzvarēja Džoniju Rodrigesu no Argentīnas.

Vēl vienu zeltu medaļu Latvijas komandas krājkasē ienesa Jānis Eisaks, kurš cīnījās starp zilajām jostām svara divīzijā līdz 94 kg. Eisaks bija spēcīgāks par Uldariko Peledžrino (ASV), Karlosu Mangandi (Kosta Riko), Haithamu Hasanu (Libāna), bet finālā ar žņaugšanas paņēmienu uzveica brazīlieti Felipi Guimaresu. Brazīlietis palika otrais, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa šā gada Eiropas čempions Deniss Kramarovs no Krievijas.

Nedaudz sliktāk šajos mačos veicās vairākkārtējam Latvijas un Baltijas čempionam Artūram Zviedrim, kuram šī bija pirmā pieredze uz lielās skatuves. Tiesa, viņa kategorijā bija milzīga konkurence. Viņa divīzijā startēja trīsdesmit labāko atlētu no visas pasaules. Artūrs pirmo kārtu pārvarēja bez cīņas, savukārt jau nākamajā kārtā viņam pretī stājās titulētais britu smagsvars Robs Plats, kuram tukumnieks piekāpās tikai pēc punktiem. Rezultātā Zviedrim trīsdesmit vīru konkurencē bija jāsamierinās ar dalītu 8.-16. vietu.

Ar cieņu, Jānis Eisaks
www.tukumabrali.lv
www.tmfight.com
T. +371 26144568