Sports
Noslēgušās Tukuma novada iestāžu un uzņēmēju 9. sporta spēles

DSCF64791
19. maijā Irlavā noslēdzās Tukuma novada iestāžu un uzņēmēju 9. sporta spēles. Līdz pēdējai dienai par kopvērtējuma pirmo sešinieku cīnījās 8 komandas.


Noslēguma pasākums sākās ar makšķerēšanas sacensībām jau plkst. 6:00, kurās azartiskie makšķernieki sacentās par savas komandas lielāko lomu. Šajās sacensībās ar 2.056 kg smagu lomu uzvarēja Slampes/Džūkstes pārvalžu komanda - brāļi Jānis un Einārs Breči, otrā vietā atstājot Irlavas komandu ar lomu 1.730kg, kurā startēja Jānis Sudrabs un Margots Podnieks, bet 3.vietā Tukuma novada Domes komanda ar 1.654 kg lielo lomu, kurā startēja Jeļena un Ēriks Lukmaņi.

Pēc tam plkst.9:30 Irlavas spora kompleksā sākās pludmales volejbols gan sievietēm (6 komandas), gan vīriešiem (15 komandas). Sievietēm 1. vietā Tumes komanda - Agnese Meldere, Arta Pļaviņa, Annija Buturļa, 2.vietā Tukuma Dome Jana un Dana Proņičeva, Agnese un Sabīne Koluža, Ligita Gaile-Smirnova, 3.vietā Pūre Līga Čabaja, Ilze Trubača, Aiga Vjatere, Silva Ivuškāne. Vīriem 1.vietā Sēme I - Edgars Zēbergs, Emtes Silovs, Rihards Lapčenko, 2.vietā Pūre I - Sandris Vītols, Ģirts Bērziņš, Miks Dutko, 3.vietā Sēme II - Artūrs Krūms, Reinis Platmalnieks, Nils Piebalgs.

Paralēli volejbolam notika arī vieglatlētikas sacensības tāllēkšanā, lodes gūšanā, šķēpa mešanā un stafetē. Vieglatlētikā tika apbalvoti trīs labākie vīriešu un sievietes konkurencē katrā disciplīnā, kā arī komandas kopvērtējums. Tāllēkšanā 1.vieta Agnetai Mizgai 4,70 m un Mārcim Klepermanim 5.86 m. 2.vieta Anetei Bitei 4.67 m un Kristapam Jaunzemem 5.55m, 3.vieta Lienei Gudriniecei ar rezultātu 4.55m un Edgaram Zvēram 5.36 m.

Lodes grūšanā 1.vieta Aigai Vjaterei 9.21m un Viesturam Driķim 10.72m. Otrā veita Līgai Čabajai 8.20m un Uldim Bēniņam 10.68m, bet trešajā vietā ierindojāsSamanta Kožurova 8.08m un Renārs Stančiks 10.50m.

Šķēpa mešanā 1.vietu ieguva Līga Čabaja 23.80m un Daumants Purlīcis 46.88m. Otrā veita Janai Proņičevai 22.22m un Ģirtam Bērziņam 40.20 m, bet 3.vietā ierindojās Violeta Ponomarjova ar rezultātu 21m 96cm un Māris Barinovs 37m 67cm.

Vieglatlētikas stafetē 1.vieta Pūres komandai, 2.- Irlavas komandai, bet 3. - Domes komandai. Vieglatlētikas kopvērtējumā 1.vietā Pūres komanda, 2. Irlavas komanda, bet 3.vietā Domes komandai.

Pēc volejbola un vieglatlētikas sacensībām notika Jautrības stafete, kurā komandām bija jāpārvar piepūšamā šķēršļu josla, jāiebrien Abavā ar ugunsdzēsēju šļūteni, jāuzspēlē Diska golfs, jābūt vienotiem pārlejot ūdeni no glāzes glāzē, pāri galvai, ja nesanāk biedrs slapjš. Šajā stafetē 1.vietā Irlavas komanda, 2. Pūres komanda, bet trešajā vietā Tukuma novada Domes komanda.

Pēc jautrības stafetes tika apkopoti porta spēļu kopvērtējuma rezultāti 20 sporta veidos, no kuriem ieskaitē tika 10 labākie sasniegumi.

Jau vairākus gadu pēc kārtas neuzveicami palika Pūres/Jaunsātu komandas sportisti. Otrajā vietā Irlavas/Lestenes komanda, 3.vietā Sēmes/Zentenes komanda, 4.vietā Tukuma Domes komanda, 5.vietā Džūkstes/Slampes komanda, bet 6.vietā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta komanda.

Paldies visiem, kuri piedalījās, atbrauca ar ģimenēm un izrāvās no ikdienas rutīnas! Noslēguma dienā Irlavā bija iespējams sajust komandu saliedētību, atbalstu savējiem un vienkārši atpūsties, sportojot svaigā gaisā. Paši mazākie censoņas visas dienas garumā trenējās Anneles piepūšamo atrakciju šķēršļu joslā.