Pašvaldība
28.un 29. martā Tukumniekiem ir iespēja izvest bioloģiskos atkritumus

bio Atkritumi 1
Ņemot vērā ārkārtas situāciju un to, ka SIA “Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība “PIEJŪRA” līdz 2020. gada 14. aprīlim ir pārtraukusi klientu apkalpošanu, informējam, ka laukumā aiz veikala Vakko (Rūpniecības iela 1), ir izvietoti divi konteineri, uz kuriem 28. un 29. martā Tukuma iedzīvotājiiem ir iespēja vest bioloģiskos atkritumus (bioloģiski noārdāmi dārzu vai parku atkritumi).


Jāuzsver, ka par bioloģiski noārdāmiem atkritumiem ir uzskatāmi jebkuri dabīgas izcelsmes atkritumi, kā piemēram virtuves pārtikas atkritumi, dārzeņu un augļu atkritumi, tējas, kafijas biezumi, veci augi, puķes, nopļauta zāle, koka lapas, zariņi.
Aicinām visus izturēties atbildīgi un vest tikai bioloģiskos atkritumus. Tiem, kuri vedīs cita veida atkritumus, tiks piemērots administratīvais sods.

Informējam arī par to, ka pārējie lielie konteineri ir aizņemti akcijā “Bezmaksas lielgabarīta atkritumu izvešana”, līdz ar to, tie pašlaik nevar atrasties kapu teritorijā-vietās, kur iepriekš ir izmesti atkritumi. Iedzīvotājiem, kas brīvdienās dodas sakopt kapus, atkritumus ir atļauts izmest vietās, kur iepriekš ir atradušies šie lielie konteineri.

 

bio Atkritumi