Aktualitātes
Atklātas Dienas centru "Saime" un "Saimīte" jaunās telpas

Saime saimite
Šā gada 2.oktobrī svinīgi tika atklātas telpas Dārzniecības ielā 2A, uz kurām pārcelsies Dienas centri „Saime” un „Saimīte”. Šo notikumu bija gaidījuši gan abu centru apmeklētāji, gan darbinieki, jo jaunās telpas ir plašas un gaišas. Un pats svarīgākais, visas dienas centru telpas ir pielāgotas cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem.


Tukuma novada pašvaldības aģentūras „Tukuma novada sociālais dienests” Invalīdu dienas centrs „Saime” Tukumā darbojas jau 16 gadus un to ikdienā apmeklē vairāk par divdesmit apmeklētājiem. Dienas centrā tiek nodrošināta sociālā un medicīniskā rehabilitācija, sociālo prasmju apgūšana un pilnveidošana. Katram dienas centra apmeklētājam tiek izstrādāts individuālās sociālās rehabilitācijas plāns.
Pielāgojot telpas Dārzniecības ielā 2A, tika ņemti vērā apvienības „Apeirons” ieteikumi. Jaunajās telpās cilvēki ratiņkrēslos bez šķēršļiem varēs nokļūt uz nodarbību telpām, kas bija ļoti apgrūtinoši iepriekšējās telpās.
Pateicoties tam, ka abiem dienas centriem būs kopīgas telpas, bērniem vecumā no 1,5 gadiem līdz 5 gadiem, kas apmeklē dienas centru „Saimīte”, būs iespēja saņemt fizioterapeita konsultācijas un kopā ar fizioterapeitu un sociālo rehabilitētāju piedalīties ikdienas fiziskajās aktivitātēs plašajā sporta zālē.
Papildus jaunajām telpām ir uzbūvēts rotaļu laukums, kurā iekārtas ir pielāgotas cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Ierīkoti trenažieri, kuri labos laika apstākļos tiks izmantoti kā papildus resurss fizioterapijas nodarbībām. Arī mazie dienas centra „Saimīte” apmeklētāji tagad varēs vairāk laika pavadīt svaigā gaisā.
Uzbūvētais rotaļu laukums ir publiski pieejams ar vienu nosacījumu, ka prioritāte, lietojot laukumu, tiek dota dienas centru apmeklētājiem.