Aktualitātes

Tukuma novada Dome informē, ka Tukumā turpina uzdarboties dažādu firmu darbinieki, kuri piedāvā veikt dzeramā ūdens analīzes. Šie cilvēki zvana iedzīvotājiem un informē, ka notiek bezmaksas ūdens paraugu testēšana, un vēlas ierasties pie jums mājoklī, lai veiktu pārbaudi. Šīs firmas nekādā veidā nav saistītas ar uzņēmumu SIA „Tukuma ūdens”, tādēļ aicinām iedzīvotājus izvērtēt vai vēlaties ielaist savā dzīvoklī vai mājā svešus cilvēkus.


SIA „Tukuma ūdens” skaidro, ka šie cilvēki veic parastu triku ar elektrolīzi. Elektrolīzes rezultātā no iegremdētajiem metāla stienīšiem atdalās metāla joni un savienojas ar ūdenī esošajiem sāļiem (kam tur normāli ir jābūt), tāpēc arī rodas mistiskā brūnā, zaļā vai cita krāsa. Drīzāk nevajadzētu dzert tādu ūdeni, kurš elektrolīzes rezultātā nepaliek krāsains, jo tas visticamāk ir destilēts (nedzīvs) ūdens. Pēc šāda eksperimenta firmas darbinieki piedāvā par lielu naudu iegādāties ūdens filtrus.
SIA „Tukuma ūdens” dzeramā ūdens kārtējā monitoringa programmas ietvaros dzeramā ūdens paraugus nodod analizēt pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta «BIOR» diagnostikas centra speciālistiem un ar veikto analīžu rezultātiem var iepazīties SIA „Tukuma ūdens” mājaslapā www.tukumaudens.lv sadaļā „Dzeramā ūdens kvalitāte”. Papildus tam Veselības inspekcija neatkarīgi veic dzeramā ūdens valsts auditmonitoringu.
Aicinām cilvēkus būt modriem un neuzķerties uz krāpniekiem