Aktualitātes

Ik gadu Tukuma novada pašvaldība novērtē tos cilvēkus, kuri ieguldījuši nesavtīgu darbu novada labā un vairojuši novadnieku pašapziņu un lepnumu par Tukuma novada pagastiem un pilsētu.
Pamatojoties uz iesniegtajiem pieteikumiem un atbilstīgi 2010.gada 4.novembrī apstiprinātajam Tukuma novada Domes nolikumam „Par Tukuma novada Domes balvām „Tukuma novada Domes Pateicības raksts”, „Tukuma novada Domes Atzinības raksts” un „Tukuma novada Goda pilsonis””, šogad 18.novembra svinīgajā pasākumā par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 97.gadadienai Tukuma pilsētas Kultūras namā apbalvojums „Tukuma novada Domes Atzinības raksts” tiks pasniegts trīs novadniecēm.

g.krecere
  Par personisko ieguldījumu kultūras darbā un tautas dejas mākslas kvalitātes celšanā Tukuma novadā apbalvojumu „Tukuma novada Domes Atzinības raksts” saņems tautas deju kolektīvu vadītāja Gunta Krecere.
G.Krecere vada Tumes vidusskolas deju kolektīvu „Rikšiņš”, Tumes deju kolektīvu „Solis”, kā arī Slampes Kultūras pils deju kolektīvu „Namejs”, pulcinot ap sevi 100 lielāku un mazāku dejotāju. Šogad deju kolektīvs „Solis” svinēs 15 gadu jubileju.
Guntai vienmēr piemitusi augsta meistarība, dzirkstošs optimisms, jauneklīgs gars un mīlestība pret deju. Šo azartu un vieglumu dejā kolektīva vadītāja ieaudzinājusi arī savos audzēkņos. Deju kolektīva „Solis” dalībnieki par Guntu saka, ka viņa ir vadītāja ar lielo burtu. Gunta vada deju kolektīvus ar milzīgu pašatdevi, lielu un nesavtīgu mīlestību. Šis ieguldītais darbs vainagojies ar panākumiem, ko pierāda augstie rezultāti tautas deju kolektīvu skatēs. Saviem audzēkņiem Gunta ir iemācījusi ne tikai dejas kultūru, bet arī izdzīvot stāstu caur deju un mūziku, cienīt tautastērpu, skatuvi un skatītājus.
Guntas lielākais gandarījums ir sagādāt prieku citiem un dot no sevis visu, ko prot. Gunta ir cilvēks, kurš mīl savu valsti un, piedaloties dažādos pasākumos, ar lielu lepnumu nes sava pagasta, novada un Latvijas vārdu ārpus tās robežām.


i.jackovska  Par aktīvu un radošu darbu, vadot Pūres pamatskolas Jaunsātu filiāli un bērnu deju kolektīvu, apbalvojums „Tukuma novada Domes Atzinības raksts” tiks pasniegts Pūres pamatskolas Jaunsātu filiāles direktores vietniecei izglītības jomā Inai Jackovskai.
2008.gadā I.Jackovska sāka strādāt par Jaunsātu skolas direktori, bet administratīvās reformas rezultātā 2009.gadā viņa kļuva par Pūres pamatskolas Jaunsātu filiāles direktores vietnieci izglītības jomā. Jau 5 gadus Ina vada arī bērnu tautas deju kolektīvu, kas ik gadu veiksmīgi startē novada tautas deju skatēs un dažādos pasākumos.
Ikdienas darbs abās iestādēs ir paveicams tikai kopīgiem spēkiem, un tas Inai izdodas, nododot savu kopīgo skatu arī darbiniekiem.


a.berzina  Par pašaizliedzīgu, godprātīgu un prasmīgu darbu Tukuma novada Domes apbalvojumu saņems SIA „Veselības centrs Džūkste” feldšere-ārsta palīdze Astrīda Bērziņa.
Astrīda savas darba gaitas uzsākusi 1974.gadā Džūkstes ambulancē. Strādājusi par feldšeri arī Tukuma slimnīcas ātrajā palīdzībā un Tukuma karaspēka daļā par starta feldšeri, kurā tikusi apbalvota par teicamu darbu. Vēlāk strādājusi par auklīti un māsiņu Džūkstes vidusskolā, bet no 2001.gada veic mediķa darbu Džūkstes ambulancē, kas nu ir pārtapusi par „Veselības centru Džūkste”. A.Bērziņai medicīna ir sirdsdarbs, ko viņa veic godprātīgi un ar lielu atbildību. Bez tiešajiem darba pienākumiem Astrīda saviem pacientiem allaž atved zāles no pilsētas aptiekas un sniedz palīdzību jebkurā diennakts laikā. Viņa sniedz palīdzīgu roku visiem, kam tā ir nepieciešama, pat tad, ja cilvēks to neprasa. Ne velti 2008.gadā A. Bērziņa tika izvirzīta nominācijai „Latvijas Lepnums”.