Aktualitātes

Vai esi gatavs ziedot savu laiku brīvprātīgajam darbam? Ja Tava atbilde ir “jā”, tad aicinām Tevi iesaistīties organizācijas “Mentor Latvia” programmā, kļūstot par mentoru kādam Tukuma novada jaunietim.
Tukuma mentorprogramma uzsāka savu darbību 2015.gada februārī, sniedzot atbalstu 10 jauniešiem no Irlavas bērnu nama un ārpusģimenes aprūpē bijušiem jauniešiem, kuri ir uzsākuši patstāvīgo dzīvi. Arī nākamgad programmā būs iespēja piedalīties 10 Tukuma novada jauniešiem.
Kā darbojas mentorprogramma?


Organizācija “Mentor Latvia” ar mentorprogrammas palīdzību sniedz atbalstu jauniešiem vecumā no 16-19 gadiem, kuriem pietrūkst ģimenes atbalsts.
Mentorprogramma ir emocionāls un praktisks atbalsts jauniešiem. Programmas ietvaros katram jaunietim uz gadu tiek piemeklēts individuāls mentors.
Kas ir mentors? Mentors jeb padomdevējs - ir jaunieša uzticības persona vecumā no 25 gadiem, kas sniedz emocionālu atbalstu, padomu noteiktu problēmsituāciju risināšanā, tiekoties ar jaunieti vismaz divas reizes mēnesī un pavadot kopā laiku dažādās brīvā laika aktivitātēs (pēc paša jaunieša un mentora izvēles).
Pirms mentorpāra veidošanas tiek veiktas individuālas intervijas gan ar mentoriem, gan jauniešiem, lai izveidotu pēc iespējas saderīgāku pāra kombināciju.
Reizi divos mēnešos tiek rīkotas regulāras atbalsta grupas tikšanās ar pārējiem mentoriem. Sarežģītu situāciju risināšanā mentoriem vienmēr ir iespēja saņemt programmas psihologa un programmas vadītāja atbalstu. Programmas ietvaros notiek kopīgi pasākumi mentoriem un jauniešiem, kā arī dažādas izglītojošas nodarbības jauniešiem, kas palīdz labāk sagatavoties patstāvīgai dzivei (karjeras veidošana, budžeta plānošana, attiecību veidošana, atkarības un citas tēmas).
Kā var pieteikties?
Jāaizpilda mentora pieteikuma anketa (pieejama www.mentor.lv sadaļā “Kļūsti par mentoru” un līdz 2016.gada 6.janvārim tā jānosūta uz: info@mentor.lv

Uzzini vairāk!
Mentorprogrammas vadītāja Jana Priedniece, jana@mentor.lv, tālr.: 20033400