Aktualitātes
Aicinām iepazīties ar Tukuma novada attīstības programmu 2015.-2021.gadam

attist progr
  Ar Tukuma novada Domes 2015.gada 22.decembra lēmumu (prot.Nr.14, 5.§.) ir apstiprināta Tukuma novada attīstības programma 2015.-2021.gadam.

Tukuma novada Attīstības programma ir pieejama:
Tukuma novada pašvaldības mājas lapā;
• Tukuma novada Domē (Talsu iela 4, Tukums), Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā 1.stāvā;
• Katrā Tukuma novada pagasta pārvaldē vai attiecīgajā pagasta bibliotēkā:
o Degoles pagasta pakalpojuma centrā (“Griezes”, Vienība, Degoles pagasts),
o Džūkstes pagasta pakalpojuma centrā (“Biedrību nams”, Džūkstes pagasts),
o Irlavas pagasta 1.bibliotēkā (“Svēteļi”, Irlavas pagasts),
o Irlavas pagasta 2.bibliotēkā (Vaski, Irlavas pagasts),
o Jaunsātu pagasta bibliotēkā (“Pagasts”, Abavnieki, Jaunsātu pagasts)
o Lestenes pagasta bibliotēkā (“Saules”, Lestenes pagasts),
o Pūres pagasta bibliotēkā (Zemeņu iela 7, Pūres pagasts),
o Sēmes pagasta pakalpojuma centrā (Ezeru iela 1a, Sēmes pagasts),
o Slampes pagasta bibliotēkā (“Kultūras pils”, Slampes pagasts),
o Tumes pagasta pakalpojuma centrā (Pasta iela 1a, Tumes pagasts),
o Zentenes pagasta pakalpojuma centrā (“Gobas”, Zentenes pagasts).

Tukuma novada attīstības programma 2015.-2021.gadam (turpmāk Attīstības programma) ir Tukuma novada pašvaldības vidēja termiņa attīstības plānošanas dokuments, kurā noteiktas pašvaldības attīstības prioritātes, rīcības virzieni, uzdevumi un veicamie pasākumi, kas vērsti uz pilsētas stratēģisko mērķu sasniegšanu.

Attīstības programma ir cieši saistīta ar Tukuma novada ilgtspējīgas attīstības stratēģiju līdz 2033.gadam (turpmāk Stratēģija), kas ir novada ilgtermiņa attīstības plānošanas dokuments.

Attīstības programma strukturēta piecās nodaļās:
1. Tukuma novada vispārīgs raksturojums;
2. Stratēģiskā daļa – atspoguļotas novada Stratēģijā iezīmētās nākotnes attīstības vīzija, noteiktie mērķi un novada specializācija, norādīti rīcības virzieni un pašvaldības ilgtermiņa un vidējā termiņa prioritātes;
3. Rīcības virzienu izvērsums – izvērsts katrs no Stratēģijā noteiktajiem 22 rīcības virzieniem. Rīcības virzienu izvērsumu veido: esošās situācijas izklāsts, stipro pušu, vājo pušu, iespēju un draudu (SVID) analīze, uzdevumi un sagaidāmie rezultāti;
4. Informācija par rīcības plānu un investīciju plānu;
5. Attīstības programmas īstenošanas uzraudzības un novērtēšanas kārtība.

Attīstības programmas sadaļas - Rīcības plāns un Investīciju plāns ir iekļautas atsevišķās Attīstības programmas daļās, jo šie plāni ir jāaktualizē ne retāk kā reizi gadā ar Domes lēmumu. Rīcības plāns ietver plānotās darbības un to īstenošanas termiņus, atbildīgos par darbību īstenošanu, plānoto darbību īstenošanas finanšu avotus un darbības rezultātus. Savukārt Investīciju plāns ietver konkrētus no Rīcības plāna, kā arī no nozaru vai institūciju attīstības dokumentiem izrietošus projektus. Jāņem vērā, ka pašvaldības Investīciju plāns ir sagatavots visai optimistiski, cerot, ka pašvaldībai būs lielas iespējas ES fondu un citu ārēju finanšu līdzekļu piesaistē. Investīciju plāns ir sadalīts divās daļās – Investīciju plāns un Investīciju idejas tālākai nākotnei.
Par Rīcības plāna un Investīciju plāna aktualizāciju sekot līdzi Tukuma novada pašvaldības mājas lapā (www.tukums.lv).

Attīstības programmas pielikumā “Pārskats par sabiedrības līdzdalību attīstības plānošanas procesā” ir apkopoti sabiedrības priekšlikumi un iebildumi par Attīstības programmu, kas izteikti publiskās apspriešanas ietvaros laikā no 2015.gada 2.novembra līdz 2015.gada 2.decembrim.

Tukuma novada pašvaldības vidējā termiņa prioritātes ir izglītība, uzņēmējdarbības attīstība un mājokļu piedāvājuma palielināšana.

Pašvaldības kontaktpersona par Attīstības programmu: Dace Keirāne, Tukuma novada Domes Attīstības nodaļas projektu vadītāja, tālr.63107282, e-pasts: dace.keirane@tukums.lv.