Aktualitātes
Tiks reorganizēta Tukuma pirmsskolas izglītības iestāde “Vālodzīte”

Lotte
  Šā gada 28.janvāra Tukuma novada Domes sēdē deputāti lēma par Tukuma pirmsskolas izglītības iestādes “Vālodzīte” reorganizāciju ar 2016.gada 1.septembri, izveidojot divas pirmsskolas izglītības iestādes (prot.Nr.2, 28.§.).
Lēmums par pirmsskolas izglītības iestādes Raudas ielā 3 pievienošanu Tukuma pirmsskolas izglītības iestādei “Vālodzīte” tika pieņemts 2012.gadā, kad pašvaldība pārņēma privāto izglītības iestādi “Avenīte”. Lai telpās Raudas ielā 3 nodrošinātu izglītības procesa uzsākšanu 2012.gada 1.septembrī, kā optimālākais variants tika pieņemts reorganizēt jau esošu izglītības iestādi “Vālodzīte”, tai pievienojot jaunu izglītības programmas īstenošanas vietu Raudas ielā 3, Tukumā. 2014.gadā ēkā, Raudas ielā 3, tika īstenots rekonstrukcijas projekts, kā rezultātā tai tika dots nosaukums “Lotte”.


Šobrīd Tukuma pirmsskolas izglītības iestādē “Vālodzīte” pirmsskolas izglītību apgūst 331 izglītojamais, no kuriem 112 ir pirmsskolas izglītības iestādes “Vālodzīte” filiāles “Lotte” audzēkņi.
Lai uzlabotu pirmsskolas izglītības programmas īstenošanas kvalitāti un nodrošinātu labu pārvaldību, kā arī ņemot vērā pirmsskolas izglītības iestādes “Vālodzīte” vadītājas darba apjomu un vecāku vēlmi, lai iestādes vadītājs būtu pieejams uz vietas, tika pieņemts lēmums veikt reorganizāciju un no 1.septembra izveidot divas atsevišķas pirmsskolas izglītības iestādes – “Vālodzīte” Spartaka ielā 18 un “Lotte” Raudas ielā 3.
Abās pirmsskolas izglītības iestādēs darbu turpinās esošie darbinieki, savukārt uz pirmsskolas izglītības iestādes “Lotte” vadītāja vietu tiks izsludināts konkurss.