Aktualitātes
Konkursam “Superpuika” 25 gadi!

superpuika 2016
  9. aprīlī Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra mājā “Zirgu Pasts” (Dzirnavu ielā 46) norisināsies konkursa “Superpuika 2016” fināls, kurā iespēju piedalīties ir izcīnījuši 10 puiši no visas Latvijas. Konkursa finālisti sacentīsies rādot savas prasmes galdniecībā, pildot radošus un intelektuālus uzdevumus, kā arī pierādot sevi fizisko pārbaudījumu trasē. Konkursa finālu varēs redzēt Re:TV kanālā 2016. gada 30. aprīlī plkst. 22:00.

Konkursam “Superpuika” šogad aprit 25 gadi, un to kopš 1991. gada organizē Tehniskās jaunrades nams “Annas 2”. Tas ir ilglaicīgākais un kļuvis arī par aizraujošāko un populārāko konkursu 11-12 gadus veciem zēniem. Tehniskās jaunrades nama pedagogu sagatavotie uzdevumi ir ļoti vispusīgi, dodot iespēju dalībniekiem pierādīt savas spējas un prasmes gan fiziskajos un erudīcijas uzdevumos, gan arī amatniecības, radošajos un tehniska rakstura uzdevumos. Tas padara šo par unikālu konkursu Latvijas mērogā.


Konkursa mērķi:
• piedāvāt pusaudžiem netradicionālu un kvalitatīvu brīvā laika pavadīšanas iespēju savas personības izzināšanai, palīdzot atklāt savas spējas un talantus, kā arī veicinot veselīgu konkurenci un nostiprinot pusaudžu pašvērtējumu;
• radīt pusaudžos pārliecību par vispusīgi attīstītas personības iespējām un izmantot apgūtās zināšanas un pieredzi savā ikdienā.
Jubilejas gada finālā par titulu “Superpuika 2016” cīnīsies Aleksandrs Jermolajevs no Rīgas Hanzas vidusskolas, Dmitrijs Maksajs no Rīgas 10. vidusskolas, Ralfs Tīrums no Tukuma E. Birznieka-Upīša 1. pamatskolas, Daniels Mīļais no Tukuma 2. pamatskolas, Ralfs Alksnis no Ādažu vidusskolas, Ivo Haritonovs no Preiļiem, Jānis Multiņš no Ozolnieku vidusskolas, Klāvs Veinbergs no Jelgavas 4. vidusskolas, Kārlis Kviļūns no Jēkabpils pamatskolas un Rihards Teirumnieks no Rēzeknes sākumskolas. Konkursa 1. kārta norisinājās pagājušā gada oktobrī, un tajā piedalījās 132 puiši no visas Latvijas.
Tehniskās jaunrades nama direktore Irēna Maskaļonoka stāsta: “Konkurss rosina puišus pašiem būt aktīviem, sevi apliecināt, izzināt un praktiski pārbaudīt savas spējas. Bez šaubām, tas prasa drosmi, lai ne tikai vērotu, komentētu, bet arī kļūtu par dalībnieku. Konkurss ir individuāls, tu esi viens, lai pierādītu, kas tu jau esi, cik esi prasmīgs, radošs, stiprs, patstāvīgs. Cīnoties ar grūtībām, pieņemot izaicinājumu, tu audz - gūsti jaunu pieredzi, zināšanas, intereses, motivāciju. Novēlu saglabāt savu individualitāti, gribēt, darīt un sasniegt to, ko pats patiesi vēlies.“

Konkursu finansiāli atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.
Konkursu atbalsta: Bosch, Red Paddle Co, Aerodium, Zvaigzne ABC, Ilustrētā Zinātne, Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra māja “Zirgu Pasts”, skatuves serviss SIA "3S", Sportakameras.lv, Discomania, Latvijas reģionu televīzija Re:TV, e-skola u.c.

Ieva Strauta
Konkursa „Superpuika 2015” organizatore
tjn.superpuika@gmail.com

Superpuika internetā:
https://superpuika.wordpress.com/
Facebook: http://www.facebook.com/tjn.annas2
Youtube: https://www.youtube.com/user/Annasiela2
Twitter: www.twitter.com/tjnannas2
Draugiem.lv: www.draugiem.lv/superpuika