Aktualitātes

Laikā, kad dabā sākas neprātīgā plaukšana un ziedēšana, Jaunmoku pils aicina uz Dabas dienu. Tā notiks pils parkā 29. aprīlī 10:00 – 15:00. Šajās stundās ikvienam dalībniekam būs iespēja doties kontrolpunktu virknē, lai papildinātu savas zināšanas par dabu, tās procesiem, augiem, folkloru par dabu, kā arī par to, kā ikviens no mums var būt atbildīgs par savu apkārtējo vidi.


Tukuma novada Dabas diena Jaunmokās tiek organizēta, lai veicinātu skolēnu vides izglītību, aicinātu aizdomāties, ka daba ir ne vien kas neatkarīgs un līdzās pastāvošs, bet ir mūžam mainīga, neatkārtojama, saudzējama un vērojama. Tajā ir tik daudz pārsteigumu! Tādēļ pasākuma devīze ir “Skaties ciešāk, domā plašāk!”. Šajā dienā vides izziņa notiks septiņos kontrolpunktos, kuros ikviens dalībnieks aicināts līdzdarboties, lai dienas laikā būtu iegūtas gan zināšanas, gan prasmes, gan interese nākotnē vērot procesus pašam. Kā pareizi iestādīt koku? Kā garšo gaiļbikšu lapas? Kā staigā kukaiņi, kuriem ir sešas kājas? Kādēļ ir tik svarīgi baterijas izmest tām īpaši paredzētās vietās? – šie būs tikai daži no jautājumiem, uz kuriem Dabas dienas dalībnieki gūs atbildes pasākuma laikā.
Dabas dienā aicināti piedalīties Tukuma novada 4. – 7. klašu skolēni, klašu komandās līdz 20 dalībniekiem. Dalībnieku skaits ierobežots, tādēļ iepriekšēja pieteikšanās obligāta!
Pieteikšanās sūtot klases komandas pieteikumu uz e-pastu A.Krismane@lvm.lv līdz piektdienas, 2016.gada 22.aprīļa darba dienas beigām. Pieteikumā jānorāda skola, klase, dalībnieku skaits, atbildīgā skolotāja vārds, uzvārds un kontaktinformācija, kā arī vēlamais dalības laiks – 10:00 vai 12:30.