Aktualitātes
„Izzini un stāsti!“

tukuma jauniesu centrs
  Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra ir apstiprinājusi Tukuma novada Izglītības pārvaldes Multifunkcionālā Jaunatnes iniciatīvu centra projekta pieteikumu „Izzini un stāsti!“, kas tika iesniegts Jaunatnes politikas valsts programmas 2016. gadam “Atbalsts jauniešu centru darbības nodrošināšanai pašvaldībās ar mērķi veidot un stiprināt jauniešu piederības apziņu” projektu konkursā.

Projekta „Izzini un stāsti!“ vispārējais mērķis ir nodrošināt ir ieinteresēt un iesaistīt Tukuma novada jauniešus neformālās izglītības un āra dzīves aktivitātēs, lai izzinātu jauniešu iespējas, stiprinātu piederības apziņu, veicinātu uzņēmīguma garu un akcentētu līdzdalības nozīmi jauniešu dzīves ilgtspējīgas attīstības veicināšanā.

Projekts “Izzini un stāsti” norisināsies divās daļās un ilgs no 2016.gada 18. aprīļa līdz 30.septembrim.

Pirmā daļa – “Izzini”. Tās ietvaros 25 līdz 30 jaunieši dosies 3 dienu velobraucienā, lai iepazītu savu novadu ārpus pilsētas teritorijas. Brauciena laikā jaunieši apmeklēs kultūrvēsturiskas vietas, tiksies ar iedzīvotājiem un vienaudžiem, veidos foto un video materiālu par jauniešu iespējām, informācijas pieejamību un dzīvi laukos kopumā. Jaunieši apgūs iemaņas kā sniegt pirmo palīdzību, atkārtos satiksmes noteikumus un iegūs velobraucēja apliecību. Lai gūtu pilnīgāku informāciju par jauniešu dzīvi laukos, izmantojot metodi “Kafija ar politiķiem”, tiks organizētas divas tikšanās ar lēmuma pieņēmējiem pagastu pārvaldēs.

Otrā daļa – “Stāsti”. Otrajā daļā jaunieši apkopos iegūtos foto un video materiālus, organizēs 6 iedvesmas seminārus novada skolās, kur dalīsies iespaidos par velobrauciena laikā piedzīvoto un iedvesmos vienaudžus būt aktīviem, līdzdarboties, lai veidotu savu dzīvi pašvaldībā. Lai sasniegtu izvirzītos mērķus tiks organizēta tikšanās ar Tukuma novada deputātiem. Tikšanās laikā jaunieši stāstīs par velobraucienā redzēto, prezentēs izveidoto video materiālu, apkopoto informāciju par jauniešu iespējām un rosinās veidot vienotu, uz jauniešu vajadzībām balstītu darbu ar jaunatni pašvaldībā.

Projekta tiešā auditorija ir jaunieši no 16 līdz 25 gadiem, jauniešu domes aktīvisti, jauniešu organizācijas, kā arī jaunatnes darbā strādājoši, lēmuma pieņēmēji.

Informācija par projekta aktivitātēm:
Tukuma novada Izglītības pārvaldes mājas lapā www.tip.edu.lv,
Multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra mājas lapā: www.tukumajauniesucentrs.lv,
Tukuma novada pašvaldības mājas lapā www.tukums.lv
un visos sociālajos tīklos: http://www.draugiem.lv/tukumajauniesucentrs/ https://www.facebook.com/TukumaJC/

Sagatavoja: Dace Laukmane
Tukuma novada Izglītības pārvaldes
Jaunatnes lietu speciāliste
dace.laukmane@tukums.lv;
+371 29176212

“Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2016.gadam   valsts budžeta finansējuma ietvaros”   

 junatnes progr  junatnes ag