Aktualitātes

Tukuma novada Dome 2016.gadā ir iesaistījusies Nodarbinātības valsts aģentūras (turpmāk tekstā NVA) pasākumā „Nodarbinātības pasākumi vasaras brīvlaikā personām, kuras iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs” un vasaras mēnešos nodarbinās 74 skolēnus vecumā no 15 līdz 20 gadiem.

Nodarbinātības pasākuma ietvaros Tukuma novada Dome 2015.gadā nodarbināja 80 skolēnus. Ņemot vērā iepriekšējā gada pieredzi un to, ka strādāt gribētāju bija vairāk kā piešķirtās darba vietas, šogad Tukuma novada pašvaldība NVA lūdza piešķirt 120 darba vietas. Piešķirtas tika 74 darba vietas.


Tukuma novadā skolēnus nodarbinās 12 darba vadītāji un ir apzināti 10 cilvēki, kuri nepieciešamības gadījumā var aizvietot darba vadītājus. Skolēni no 1.jūnija līdz 31.augustam tiks iesaistīti palīgdarbu veikšanā Tukuma novada sociālajā dienestā, Tukuma novada pagastu pārvaldēs, Tukuma Sporta skolā un 7 Tukuma muzeja struktūrvienībās. Jūnijā tiks nodarbināti 30 skolēni, jūlijā un augustā 22 skolēni.
Tukuma novada pašvaldībai visus jauniešus, kuri vēlējās iesaistīties nodarbinātības pasākumos, diemžēl nebija iespēja nodarbināt, jo piešķirtais vietu skaits neatbilst pieprasījumam. Pašvaldība aicina Tukuma novada uzņēmējus 2017.gadā aktīvāk iesaistīties nodarbinātības pasākumā un laikus, jau 2017.gada sākumā, pieteikties NVA kā skolēnu darba devējam, lai pēc iespējas vairāk Tukuma novada jauniešiem būtu iespējams strādāt vasaras mēnešos. Šogad Tukuma novadā 2 uzņēmumi – SIA “Dekšņi” un SIA “Nēģis” ir iesaistījušies NVA nodarbinātības pasākumā un minētajos uzņēmumos tiek nodarbināti 8 skolēni.