Aktualitātes
Par ielu uzturēšanu Tukumā un pretputekļu apstrādi grantētajās ielās

grants iela
  Ielas tiek iedalītas uzturēšanas klasēs (A klase - tranzīta ielas, maģistrālās ielas, B klase - pārējās asfaltētās ielas, C klase - grantētās ielas) un atbilstoši tam tās tiek uzturētas.
Pašreizējais mērķdotāciju apjoms pašvaldības ceļu uzturēšanai un asfaltēšanai ir nepietiekams. Ielu uzturēšana Tukumā tiek veikta prioritārā kārtībā atbilstoši uzturēšanas klasei. Ceļu fonda līdzekļi galvenokārt tiek tērēti braucamās daļas un ietvju asfaltēšanai, bedrīšu lāpīšanai, bruģēšanas darbiem, attīrīšanai no sniega, kaisīšanai, greiderēšanai un lietus ūdens sistēmas izbūvei. Ja līdzekļi atļauj, tiek veikti grantēto ielu pretputekļu pasākumi un sniega izvešana.


Iestājoties vasarai, Tukuma novada Domē ir saņemti iedzīvotāju ierosinājumi pilsētas grantētajās ielās veikt pretputekļu pasākumus. Pašvaldība informē, ka pilsētā ir daudz grantēto ielu un visās veikt pretputekļu pasākumus finansiālu apsvērumu dēļ nav iespējams. Tukumā kopējais grantēto ielu garums ir 52,20 km, t.i. 31320 m2. Pretputekļu pasākumus sezonas laikā nepieciešams veikt vismaz 2 reizes. Grantētās ielas virsmas atputekļošanas ar Ca Cl2 vai Ca Cl2 šķidrumu 1 m2 izmaksas:
pirmreizējā apstrāde – 0,42 euro;
otrreizējā apstrāde – 0,22 euro.
Iespēju robežās pretputekļu pasākumi šajā vasarā tiks veikti, bet līdzekļi, diemžēl ir ierobežoti.

Ņemot vērā pašreizējos laika apstākļus, pretputekļu pasākumi Tukumā tuvākajā laikā netiks veikti.
Neskaidrību gadījumos par ielu tīrīšanu un uzturēšanu iedzīvotāji var zvanīt Tukuma novada Domes Komunālās nodaļas speciālistiem pa tālr.63107233; 29132807.