Aktualitātes
Tukumu apmeklē ASV vēstniece

IMG 2267
  28.jūnijā oficiālā vizītē Tukumā ieradās Amerikas Savienoto Valstu (ASV) vēstniece Latvijā Nensija Bikofa Petita.
Rīta cēlienā vēstniece viesojās Tukuma novada Domē, kur tikās ar domes priekšsēdētāju Ēriku Lukmanu, izpilddirektoru Māri Rudaus-Rudovski un Teritoriālās attīstības komitejas priekšsēdētāju Induli Zariņu. Tikšanās laikā vēstniece tika iepazīstināta ar Tukuma novadu un pašvaldības darbību. Savukārt sarunās ar domes vadību vēstniece interesējās par izglītības kvalitāti Tukuma novada skolās, iedzīvotāju darba iespējām, uzņēmējdarbību un pašvaldības atbalstu jaunajiem uzņēmējiem, kā arī par novada attīstības iespējām. Aktuāls bija arī jautājums par ārzemēs strādājošo iedzīvotāju atgriešanos Tukuma novadā un iedzīvotāju nostāju pret patvēruma meklētāju uzņemšanu.
Dienas gaitā vēstniece apmeklēja arī Tukuma Mākslas muzeju. , lai iepazītu pirmo mākslas muzeju Latvijā, kas savulaik tika izveidots ārpus Rīgas. Vēstniece apmeklēja Mākslas darbu krātuvi, izstādi "Ak, svētā Lestene!", klātienē apskatīja Sibīrijā rakstītās vēstules uz bērza tāss un izveidoja savu mākslas darbu kolāžu - pastkarti ar Tukuma muzeja gleznu kolekcijas mākslas darbiem.
Vēstniece apmeklēja uzņēmumu “Puratos Latvia”, Jaunmoku pili, Tukuma novada Multifunkcionālo Jaunatnes iniciatīvu centru un SIA “Daiļrade koks” Tukuma ražotni.

Foto galerija