Aktualitātes
Topošās Lindström Prodem rūpnīcas pamatos iemūrē kapsulu ar piemiņas zīmēm nākamajām paaudzēm

Groundstone 17082016 1
  Jaunās Lindström darba tērpu ražošanas fabrikas stūrakmens ielikšanas ceremonijā Tukumā šodien, 17. augustā, pamatakmenī tika ievietota kapsula ar vēstījumiem nākamajām paaudzēm. Topošā rūpnīca nodrošinās darbu apmēram 120 cilvēkiem.

Pasākumā piedalījās Lindström Group pārstāvis Theo Slegt, būvniecības kompānijas RERE GRUPA valdes priekšsēdētājs Guntis Āboltiņš-Āboliņš un uzņēmuma komercdirektore Mārīte Straume, Tukuma pilsētas domes vadītājs Ēriks Lukmans, kā arī viņa ekselence, Somijas vēstnieks Latvijā Olli Kantanens. Līdz ar topošās Lindström Prodem tekstila izstrādājumu un darba apģērbu rūpnīcas Tukumā pamatakmens ielikšanu, tika iemūrēta arī kapsula ar piemiņas priekšmetiem nākamajām paaudzēm, kurus sarūpēja pasākuma viesi no Latvijas un Somijas.

Jaunā un modernā darba tērpu fabrika tiks nodota ekspluatācijā 2017. gada sākumā. Tās platība – vairāk nekā 3000 m2, tai apkārt būs gandrīz 5000 m2 zaļas teritorijas ar gājēju ceļiem.

"Investīcija Tukumā ir daļa no mūsu darba stratēģijas, lai garantētu vēl ātrāku darba tērpu piegādi klientiem netālajā apkārtnē. Tukums ir lieliskā un centrālā vietā, un no jaunās rūpnīcas mēs apkalposim klientus visur Ziemeļeiropā. Vēl viens iemesls mūsu investīcijai ir pieredzējuši un profesionāli darbinieki. SIA GPT PRODUCTION LATVIA Tukumā darba tērpus vairs neražos, tāpēc mums ir lieliska iespēja dot darbu tās darbiniekiem, kuriem ir plaša pieredze. Tāpat ņemsim darbā desmitiem citu cilvēku," stāsta Lindström Grupas prezidents un izpilddirektors Juha Laurio.

Kā akcentē RERE GRUPA valdes priekšsēdētājs Guntis Āboltiņš-Āboliņš "šis "Design&Build" projekts savā ziņā ir unikāls ar to, ka pāris mēnešus pēc pamatakmens likšanas jau ir paredzēti spāru svētki. Tas noteikti pasvītro RERE GRUPAS komandas profesionalitāti, kurai pateicoties salīdzinoši īsā laikā iespējams labā kvalitātē paveikt apjomīgus projektēšanas un būvniecības darbus. Labs komandas darbs nozīmē arī ciešu un konstruktīvu sadarbību gan ar Lindström, gan ar Tukuma pilsētas pašvaldību, kā rezultātā tiks veikts savs ieguldījums pilsētas attīstībā, gan iedzīvotāju labklājības paaugstināšanā".

Lindström ir viens no vadošajiem tekstila servisa uzņēmumiem Eiropā un Āzijā ar vairāk nekā 165 gadu pieredzi. Uzņēmums Latvijā darbojas kopš 1994. gada un patlaban nodarbina apmēram 80 cilvēku. Lindström visā pasaulē tirgo darba tērpus, paklājus un ražotņu dvieļus.

"Tukuma novada pašvaldība ir gandarīta, ka Lindström jaunas ražotnes veidošanai ir izvēlējusies tieši Tukumu. Uzņēmējdarbības attīstības rezultātā mūsu novadā tiek radītas jaunas darba vietas, un arī pašvaldībai ir iespēja attīstīt savu infrastruktūru. Viens no Tukuma novada stratēģiskās attīstības mērķiem ir saistīts ar konkurētspējīgas uzņēmējdarbības sekmēšanu, īpaši novada specializācijas jomās (t.sk. rūpniecībā, loģistikā). Pateicoties jaunas ražotnes celtniecībai, Tukuma novada dome var apgūt Eiropas struktūrfondu līdzekļus un īstenot projektu "Degradētās teritorijas sakārtošana zonā Melnezera iela – Laustiķis", lai nodrošinātu pilsētas izaugsmi," stāsta Tukuma novada domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans.

Lindström Grupa
Tekstila servisa kompānija Lindström stiprina savu klientu uzņēmumu imidžu. Mūsu pakalpojumi padara ikdienas dzīvi vieglāku un piedāvā labāko vērtību tirgū. Esam atbildīgs uzņēmējdarbības pilsonis un cienīts darba devējs. Lindström dod darbu vairāk nekā 3000 cilvēku Eiropā un Āzijā, grupa 2015. gadā nopelnīja 302 milj. eiro. www.lindstromgroup.com/lv / www.lindstromgroup.com.

AS RERE GRUPA
RERE GRUPA ir būvniecības profesionāļi. Komanda ar ievērojamu pieredzi. Mēs nodrošinām kompetenci un kvalitāti trīs galvenajos virzienos: būvniecībā, restaurācijā, infrastruktūras un vides projektu īstenošanā. Augstas kvalifikācijas inženieri, Latvijas vadošie restauratori, profesionāli infrastruktūras un vides projektu speciālisti ir gatavi īstenot Jūsu būvniecības idejas. www.reregrupa.lv.

Papildu infromācijai:
Juha Laurio, Valdes priekšsēdētājs un prezidents, Lindström Group, tel. +358 (0)40 501 6299, juha.laurio@lindstromgroup.com
Aarno Jaakola, Valdes loceklis, SIA GPT PRODUCTION LATVIA, SIA Production Latvia, tel. +371 29 406 484, aarno@garment.lv
Iveta Stepanova, AS RERE GRUPA komunikācijas konsultante, tel. +371 26366302, iveta@jazz-com.com