Aktualitātes
Eiropas Mobilitātes nedēļa Tukumā

Logo rinda1
  Veselības mēneša ietvaros Tukuma novada pašvaldība aicina no 16. līdz 22.septembrim atzīmēt Eiropas Mobilitātes nedēļu, pievēršot uzmanību tam, kā ikdienā pārvietojamies. Aicinām izmantot sabiedrisko transportu, veloceliņus un pārvietoties ar velosipēdiem, kā arī būt aktīvākiem kājāmgājējiem. Ilgtspējīga pārvietošanās, t.i., pārvietošanās videi draudzīgākā veidā ir šīs nedēļas moto.  

Iedzīvotāji tiek aicināti izteikt arī savus ierosinājumus par iespējām uzlabot videi draudzīgas pārvietošanās iespējas Tukumā. Varbūt ir kāda vieta, kur būtu nepieciešams veloceliņš vai velosipēdu novietne? Kur būtu svarīgi uzlabot pārvietošanos gājējiem? Vai sabiedriskais transports ir pieejams? Sūti savus ieteikumus uz dome@tukums.lv.

Akcija “Draudzīgs velosipēdistam”

Aicinām uzņēmējus un organizācijas iesaistīties Mobilitātes nedēļā, izvietojot velonovietnes pie savām darbības vietām. Velodraudzīgu novietņu paraugi ir pieejami šeit:  http://veloriga.lv/?ct=velosipedistam_draudzigi.

Piedalies fotokonkursā “Diena bez auto”

Lai mudinātu iedzīvotājus izmantot automobiļiem alternatīvas pārvietošanās iespējas, kā arī apzinātu vietas, kas ir draudzīgas velosipēdistiem, izsludināts fotokonkurss “Diena bez auto”. Lai piedalītos fotokonkursā, atrodi Tukuma novadā, tavuprāt, velosipēdistiem draudzīgu vietu, nofotografējies tajā un līdz 16. septembrim iesūti fotoattēlu uz tic@tukums.lv, pievienojot nelielu aprakstu par šo vietu, kā arī savu kontaktinformāciju. Uzvarētājam tiks dāvanu karte, ko izlozēs starp dalībniekiem 17. septembrī Tukumā plkst. 13:00 pie Talsu ielas 4, kur norisināsies pasākums videi draudzīgas pārvietošanās popularizēšanā.

Bērnu zīmējumu konkurss “Sapņu velosipēds zaļākai pasaulei”

Lai veicinātu velobraukšanu ikdienā un pievērstu uzmanību privātā autotransporta izmantošanas ietekmei uz vidi, Tukuma novada Dome izsludina zīmējumu konkursu “Sapņu velosipēds zaļākai pasaulei”, kurā aicinām piedalīties Tukuma novada bērnus un jauniešus vecumā no 5 līdz 11 gadiem. Līdz 16.septembrim nogādā savu zīmējumu Tukuma Tūrisma informācijas centrā, Talsu ielā 5, Tukumā vai sūti uz tic@tukums.lv . Apbalvošana notiks divās vecuma grupās (5-8 gadi un 9-11 gadi), sveicot katras grupas trīs labākos darbu autorus. Apbalvošana notiks 17. septembrī Tukumā plkst. 13:00 Talsu ielas 4 stāvlaukumā.

Mobilitātes diena Tukumā “Droši bez auto!”

Projekta “Izzini un stāsti” ietvaros, lai iedrošinātu iedzīvotājus pārvietoties ar velosipēdiem, aicinām 17.septembrī piedalīties MOBILITĀTES DIENĀ “DIENA BEZ AUTO!”, pie Talsu ielas 4, Tukumā no plkst.11:00 līdz plkst.15:00.

No plkst. 11:20 – 12:00 Tukuma novada Domes Vitrāžu zālē "Tukuma autoapmācības centrs" sniegs iespēju APGŪT CEĻU SATIKSMES NOTEIKUMUS drošai braukšanai ar velosipēdu.

No plkst.11:20 – 13:00 Projekta “Izzini un stāsti” ietvaros, sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju būs iespēja, nokārtojot ceļu satiksmes noteikumu un satiksmes drošības eksāmenu, IEGŪT VELOSIPĒDISTA APLIECĪBU. Eksāmena kārtošanai ir nepieciešami šādi dokumenti: pase vai braukšanas mācību atļauja, vai auto vadītāja apliecība, vai dzimšanas apliecība personām, kas jaunākas par 15 gadiem un viena dokumentu fotokartiņa (3x4cm).

Velosipēdu papildus drošībai vēlamies popularizēt iespēju bezmaksas REĢISTRĒT VELOSIPĒDU Ceļu satiksmes drošības direkcijas mobilajā aplikācijā https://e.csdd.lv.

No plkst.12:00 – 13:30 Projekta “Izzini un stāsti” ietvaros biedrība “Latvijas Sarkanais Krusts” piedāvās PIRMĀS PALĪDZĪBAS APMĀCĪBAS visiem interesentam. Ikviens no mums var kļūt par cietušo, aculiecinieku un pirmās palīdzības sniedzēju, tādēļ ir ļoti nozīmīgi apgūt pirmās palīdzības sniegšanas iemaņas, lai prastu sniegt pirmo palīdzību sev un nebaidītos sniegt palīdzību nelaimē nokļuvušajiem.

Plkst.13:00 notiks Bērnu zīmējumu konkursa “Sapņu velosipēds zaļākai pasaulei” un fotokonkursa “Diena bez auto”! uzvarētāju APBALVOŠANA.

Paralēli iepriekšminētām aktivitātēm būs iespēja apliecināt savas iemaņas VELO VEIKLĪBAS BRAUCIENS pa velotrasīti, darbosies KINOS TELTS, kā arī mazajiem velo braucējiem būs iespējams piedalīties RADOŠAJĀ STŪRĪTĪ “Izkrāso velosipēdu!”.

Plkst.14:00 – 15:30 sadarbībā ar "Tukuma autoapmācības centrs" visi aicināti piedalīties ZAĻĀS ZUPAS VELOBRAUCIENĀ pa Tukuma apkārtni. Esi atraktīvs, tiec pamanīts un iedvesmo citus braukt ar velosipēdu. Galapunktā visi piedalās izlozē!

No plkst. 15:30 visi tiekamies VELOBRAUCĒJU PIKNIKĀ pie Pavārkalna – pa zupas bļodai katram riteņbraucējam.

Visa pasākuma laikā būs iespēja apskatīt un iepazīt CSDD un pašvaldības ELEKTROMOBIĻUS BMW un VW e-Up! un Latvijā ražoto ELEKTRORITENI Blueshock Bike.

“Projekts “Izzini un stāsti” tiek īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2016.gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros”