Aktualitātes
Par godu Latvijas simtgadei sastādīti koki A.Lerha-Puškaiša parkā

IMG 6097
23.septembrī Džūkstē vienkopus pulcējās Džūkstes pamatskolas skolēni, pagasta iestāžu vadītāji, amatiermākslas kolektīvu dalībnieki, biedrību pārstāvji un iedzīvotāji, lai par godu Latvijas valsts simtgadei piedalītos A.Lerha-Puškaiša jaunā parka izveidē – koku stādīšanā.
Pirmo koku parkā simboliski iestādīja Tukuma novada Domes deputāts un Teritoriālās attīstības komitejas priekšsēdētājs Indulis Zariņš, novēlot džūksteniekiem kopt, sargāt un lolot savu jaunizveidoto parku, kurā pirmie kociņi iestādīti 2015.gadā. Sakritība, ka A.Lerhis-Puškaitis savu parku stādīja 1895.gadā, tātad 190 gadus atpakaļ. Pārējo koku stādīšanā piedalījās un labas domas veltīja pagasta pārvaldes darbinieki, pagasta daiļdārzniece, Džūkstes draudzes pārstāvji, biedrības ”Džūkste” un “Cidonya”, vecākās paaudzes klubs “Rosme”, Džūkstes Pasaku muzeja darbinieki, bibliotēku darbinieki, Džūkstes pamatskolas vadība un skolas audzēkņi, Džūkstes kultūras nama amatiermākslas kolektīvu pārstāvji no jauktajiem ansambļiem, deju kolektīva ”Pūces” un līnijdeju kolektīva “Čilli”.


Katram kociņam klāt tika pielikta atmiņas zīme – koša kļavas lapa ar tautas dziesmu un īpašo logo “Meža dienas”. Kopā A.Lerha-Puškaiša parkā tika sastādīti 18 koki.
Pēc ražīga darba, kopīgām dziesmām un tējas tasi ikviens dalībnieks varēja izjust gandarījumu par Džūkstes pasaku tēva A.Lerha-Puškaiša darba turpinājumu.
Koku stādi iegādāti ar Valsts atbalstu meža nozares attīstībai 2016.gadā un pašvaldības finansējumu.

Gatavojoties Latvijas simtgadei, Latvijas pašvaldības Meža dienās 2016 ir uzsākušas jaunu tradīciju trīs gadu garumā – padarīt Latviju krāšņāku ar koka stādījumiem un mazo koka arhitektūras objektu izveidošanu parkos. Šīs aktivitātes tiek veiktas Latvijas Pašvaldības savienības projekta “Pašvaldību labie darbi parkos Latvijas simtgadei” ietvaros, kurā arī Tukuma novada Dome ir pieteikusi dalību ar trīs parkiem – Tukuma pilsētas parks (Lielā iela 36A), Pasaku tēva A. Lerha Puškaiša parks Džūkstē, Latvijas simtgades parks Slampē. Kopā projektā piedalās 67 pašvaldības ar 78 parkiem, kas līdz š.g. 1.oktobrim tiks padarīti krāšņāki ar koka stādījumiem vai mazo koka arhitektūras objektiem.

IMG 6162

IMG 6122