Aktualitātes

2016. gada 4. oktobris plkst.13:00 līdz 16:00 Tukuma Ledus halles konferenču zālē

Katru otro gadu Tukumā notiek jauniešu forums, kas pulcē jauniešus un citus interesentus, lai runātu par aktuāliem jautājumiem jaunatnes jomā. Tukuma novada 4. jauniešu forums veltīts BRĪVPRĀTĪGAJAM DARBAM. Foruma mērķis kliedēt aizspriedumus par brīvprātīgo darbu, uzklausīt jauniešu viedokli, noskaidrot vēlmi un gatavību iesaistīties brīvprātīgajā darbā, kā arī izstrādāt priekšlikumus brīvprātīgā darba attīstībai Tukuma novadā.

Forumā aicināti piedalīties jaunieši, novada deputāti, NVO pārstāvji, pagastu pārvalžu vadītāji, jaunatnes darbinieki, skolotāji un ikviens interesents, kuram aktuāls jautājums par jauniešu brīvprātīgā darba attīstību Tukuma novadā.

Lai nodrošinātu jauniešu piedalīšanos, vienlīdzīgas iespējas un informācijas pieejamību gan pilsētas, gan pagastu jauniešiem, Tukuma novada skolu komandām dalība forumā OBLIGĀTA! Komandā 5 skolēni un viens skolotājs.

PROGRAMMA:

13:00 Reģistrēšanās
13.15 Foruma atklāšana. Iepazīšanās.
13.30 Brīvprātīgā darba iespējas un dažādība - iedvesmas stāsti.
Foruma viesi:
Ints Teterovskis, jauniešu kora “Balsis” mākslinieciskais vadītājs, nodibinājuma “Rīga 2014” brīvprātīgo programmas vadītājs;
Kaspars Liepa, uzņēmējs - Kvazi Pizza īpašnieks, neformālās izglītības treneris un brīvprātīgais;
Zane Ozoliņa, jauniete, “AmCham Latvia” Programmu un dizaina menedžere, Go Beyond Alumni projektu koordinatore, brīvprātīgā;
Jaunieši - brīvprātīgie no Rojas novada Multifunkcionālā centra “Strops” un Rojupes bērnu un jauniešu iniciatīvu centra “Varavīksne”.
14.10 Kafijas pauze, sarunas.
14.30 Darbs grupās. Darba grupas tēmas tiks precizētas.
15.15 Darba grupu rezultātu apskats. Domapmaiņa.
15.45 Kopsavilkums / Noslēgums

Pieteikšanās līdz 02.10.2016., aizpildot īsu anketu šeit.

Brīvprātīgais darbs ir organizēts vai pašiniciēts laika un prasmju ziedojums sabiedriski lietderīgiem mērķiem. Brīvprātīgais darbs ir visā pasaulē atzīts un populārs veids, kā iedzīvotāji pēc savas gribas, bez finansiālas ieinteresētības iesaistās sabiedriskajā dzīvē – uzlabo un pārveido savu un apkārtējo vidi un dzīves kvalitāti.
Brīvprātīgo darbu var veikt dažādās dzīves jomās – sociālā aprūpe un veselības aizsardzība, vietējās kopienas problēmu risināšana, vides aizsardzība, dzīvnieku aprūpe, izglītība, sports, kultūra u. c. Brīvprātīgo darbs var būt dažu stundu, vienas vai vairāku dienu, nedēļu vai mēnešu aktivitāte. Darbu var veikt klātienē vai neklātienē, piemēram, kā e-brīvprātīgo darbu.
Jauniešiem brīvprātīgais darbs ir pieredze, zināšanas, prasmes un pirmie biznesa kontakti. Tā ir iespēja palīdzēt, iegūt zināšanas un prasmes, gūt prieku, gandarījumu un nereti arī iespēju būt tur, kur citkārt līdzekļu trūkuma dēļ nokļūt nebūtu iespējams.

2016.gada janvārī Latvijā stājās spēkā Brīvprātīgā darba likums, tā mērķis ir sekmēt brīvprātīgo darbu un veicināt sabiedrības līdzdalību brīvprātīgajā darbā. (http://likumi.lv/ta/id/275061-brivpratiga-darba-likums ).

Papildus informācija:
Jaunatnes lietu speciāliste
Dace Laukmane
dace.laukmane@tukums.lv
29176212

Afisa forums