Aktualitātes
Pabeigta siltumtrases rekonstrukcija Smilšu ielas mikrorajonā

siltumtrase smilsu iela
  Septembra beigās tika pabeigta siltumtrases rekonstrukcija Smilšu ielas mikrorajonā, ko veica SIA “Amatnieks”. Līgums par būvdarbu veikšanu tika noslēgts 14.jūnijā, savukārt būvdarbi objektā tika uzsākti tūlīt pēc Jāņiem un līdz termiņa beigām, 26.septembrim, projekts tika īstenots.

SIA “Tukuma siltums” vadītājs Gundars Kūla stāsta, ka siltumtrase Smilšu ielas mikrorajonā bija vairāk nekā 30 gadus veca. Tajā ar katru gadu pieauga siltuma zudumi un nācās novērst neskaitāmas avārijas situācijas. Darba gaitā tika atrakti kanāli, demontētas vecās caurules un to vietā ievietotas jaunas. Šie darbi nebija iespējami bez karstā ūdens padeves atslēgšanas, tomēr tika darīts viss, lai karstā ūdens atslēgums būtu pēc iespējas īsāku laiku. Paldies iedzīvotājiem par iecietību un sapratni!
Papildus siltumtrases rekonstrukcijai šajā teritorijā tika nomainīts arī ielu apgaismojums un tiks nobruģēts celiņš daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku galā, kas ved uz pirmsskolas izglītības iestādi “Pepija”. Tāpat tiks sakārtots Smilšu ielas posms līdz pirmsskolas izglītības iestādei “Taurenītis”, kur visā ielas platumā tiks uzklāta asfalta seguma apakškārta, bet pavasarī tai uzlies virskārtu.


Projekts tika īstenots no SIA “Tukuma siltums” un Tukuma novada Domes finanšu līdzekļiem.
Siltumtrašu rekonstrukcijas rezultātā tiks paaugstināta energoefektivitāte un samazināti siltumenerģijas zudumi. Gadam noslēdzoties, SIA “Tukuma siltums” izvērtēs siltumenerģijas izmaksas un nākamgad, iespējams, tiks pārskatīts siltuma tarifs.
G.Kūla informē, ka siltumtrases pamazām tiek mainītas visā pilsētā un līdz šim ir rekonstruēti jau apmēram 80% siltumtīklu. Šogad SIA “Tukuma siltums” nomainīja arī centrālo maģistrāli Lauktehnikā, ieguldot zemē gaisa siltumtrasi un uzliekot jaunu izolāciju. Septembrī Lauktehnikā tika nomainīts vēl viens siltumtrases posms, taču pārējās trases nomaiņa tiks turpināta nākamajā gadā. Tāpat nākamgad plānots atjaunot siltuma maģistrāli Kurzemes ielā, kam varētu piesaistīt Eiropas finanšu līdzekļus. Vēl šovasar tika veikts remonts centrālajā katlu mājā, kad divas dienas visā pilsētā tika atslēgts siltais ūdens.
“Praktiski šogad ir izdarīts viss, kas bija plānots un pat vairāk. Siltumtrases rekonstrukcija ir liels ieguvums, lai tiktu nodrošināta kvalitatīva siltumapgāde, tomēr vēl ir daudz darāmā un soli pa solim viss tiek paveikts”, atzīst G.Kūla.