Aktualitātes
Karjeras nedēļa noslēgusies

karjeras nedela
  No 10. līdz 14.oktobrim Tukuma, Engures, Jaunpils novada izglītības iestādes piedalījās “Karjeras nedēļas 2016” pasākumos, kurus rīkoja Tukuma novada Izglītības pārvalde sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru un citiem sadarbības partneriem.
Karjeras nedēļas laikā Tukuma, Engures un Jaunpils novada jauniešiem bija iespēja piedalīties tādās aktivitātēs kā atklāšanas pasākumā “Tu arī būsi veiksmīgs darba tirgū!”, profesiju dienā “Kad izaugšu liels...”, izstādes “Mans pašfoto vecāku darbavietā” veidošanā, neklātienes konkursā “Iepazīsti sava novada uzņēmumus!”, plakātu konkursā “Labākā reklāma tavam uzņēmumam” un noslēguma pasākumā “Sapņi var kļūt par īstenību”. Sadarbībā ar Jura Podnieka studiju, Iespējamo misiju un KIno punktu fizikas stundās skolēniem tika dota iespēja noskatīties dokumentālo filmu “Kvanta kods” par fiziķi V.Kaščejevu un izspēlēt interaktīvu spēli par fizikas likumiem mūsu ikdienā.


14.oktobrī Tukuma Raiņa ģimnāzijā notika “Karjeras nedēļas 2016” noslēguma pasākums “Sapņi var kļūt par īstenību”, kurā bija aicināti piedalīties konkursu uzvarētāji un skolu komandas, lai atskatītos uz nedēļas laikā paveikto. Savukārt par to, kā īstenot savus sapņus un strādāt sapņu profesijā, pieredzē dalījās aktīvi jaunieši no Tukuma novada – Līga Lebeda, Laura Doveika, Romāns Bargais un Lauma Apine, kuriem ar savu mērķtiecību un gribasspēku izdevies īstenot savus sapņus. Jaunieši aicināja skolēnus izvēlēties sev profesiju nevis pēc atalgojuma, bet gan ieklausoties savā sirdsbalsī un īstenojot sapņus.