Pašvaldība
Par valsts apmaksāto bērnu vakcināciju pret ērču encefalītu 2021.gadā

erce
Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) informē, ka katru gadu valsts apmaksātās vakcinācijas pret ērču encefalītu bērniem no viena gada vecuma līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai notiek saskaņā ar Ministru kabineta 2000. gada 26. septembra noteikumu Nr.330 „Vakcinācijas noteikumi” (turpmāk – Noteikumi) 23.11. un 23.12. apakšpunktā noteikto:

23.11. teritorijās, kurās saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra epidemioloģiskās uzraudzības datiem ir visaugstākā saslimstība ar ērču encefalītu (ērču encefalīta endēmiskās teritorijās), ja bērna deklarētā dzīvesvieta ir ērču encefalīta endēmiskajā teritorijā. Vakcināciju plāno un veic ģimenes ārsts, kura pamatprakse ir attiecīgajā teritorijā;

23.12. bāreņus un bez vecāku gādības palikušos bērnus. Vakcināciju plāno un veic ģimenes ārsts. Bērnu aprūpes iestādēs un internātskolās bērnu vakcināciju plāno un organizē attiecīgās iestādes administrācija.

Informējam, ka, veicot epidemioloģiskās uzraudzības datu analīzi par saslimstību ar ērču encefalītu 2016. – 2020. gadā, Centrs ir sagatavojis teritoriju sarakstu valsts apmaksātās bērnu vakcinācijas veikšanai pret ērču encefalītu 2021. gadā ( https://www.spkc.gov.lv/lv/pret-ercu-encefalitu-berniem ). Sakarā ar saslimstības samazināšanos Grobiņas novadā, Ķeguma novadā, Jaunpiebalgas novadā, Baldones novadā, Jaunpils novadā un Neretas novadā 2021. gadā paredzēta tikai valsts apmaksātās vakcinācijas pabeigšana (2. un 3.pote) vai balstvakcinācija bērniem, kuriem tā bija uzsākta iepriekšējos gados.

Teritoriju saraksts valsts apmaksātās bērnu vakcinācijas pret ērču encefalītu veikšanai 2021. gadā

Slimību profilakses un kontroles centrs