Pašvaldība
TUKUMA NOVADS IZSAKA VĒLMI PIEDERĒT KURZEMES PLĀNOŠANAS REĢIONAM

domes sede ieskats
27.janvārī, notika kārtējā Tukuma novada Domes sēde.


Tajā deputāti nolēma, ka kopā ar Jūrmalas pilsētas domi tiks veidots kopīgs pieteikums dalībai nacionālajā priekšatlasē 2027.gada Eiropas Kultūras galvaspilsētas nosaukuma piešķiršanai. Priekšlikumu Tukuma novadam, pievienoties Jūrmalas pieteikumam kļūt par 2027.gada Eiropas kultūras galvaspilsētu, oficiāli bija izteicis Jūrmalas Domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis. Šādu priekšlikumu Jūrmala bija izteikusi arī pārējiem novadiem, kas pēc administratīvi teritoriālās reformas iekļausies Tukuma novadā – Engures novadam, Jaunpils novadam un Kandavas novadam. Paredzēts, ka 2027.gadā būs divas Eiropas kultūras galvaspilsētas – viena Latvijas un viena Portugāles pilsēta.


Deputāti sēdē piešķīra 141 734,98 EUR papildu finansējumu Tukuma 2.vidusskolas pārbūvei. Papildu finansējums nepieciešams sporta zāles jumta virsslāņa betonēšanai, sporta zāles dūmu lūkas izbūvei, griestu apdares izveidei, ārdurvju izbūvei, papildu izlietnēm klašu telpās, parapetu izbūvei, elektroinstalācijas un vājstrāvu sistēmas risinājumiem. Deputātu piešķirtais papildu finansējums veido 1,89% izmaksu sadārdzinājumu no kopējās projekta līgumsummas.

Domes sēdē tika pieņemts lēmums par 50% samazināt vecāku līdzfinansējumu Tukuma novada pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādēs – Tukuma Mākslas skolā, Tukuma Mūzikas skolā un Tukuma Sporta skolā. Šāds lēmums tika pieņemts, lai sniegtu atbalstu ģimenēm valstī noteiktās ārkārtējās situācijas laikā, kad ir samazinājušies daudzu ģimeņu ienākumi un mācību process notiek attālināti.

Pavisam Domes sēdes darba kārtībā bija iekļauti 62 jautājumi. Tajā piedalījās visi 17 Domes deputāti, un tā notika attālināti video konferences režīmā.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tomels
Sabiedrisko attiecību speciālists
Tukuma novada Dome
Tel.29565568
janis.tomels@tukums.lv