Pašvaldība
TUKUMA NOVADS IZSAKA VĒLMI PIEDERĒT KURZEMES PLĀNOŠANAS REĢIONAM

domes sede ieskats
24.februārī notika kārtējā Tukuma novada Domes sēde. Tajā deputāti nolēma saglabāt Tukuma novada Domes līdzdalību pašvaldības SIA “Tukuma ledus halle”, nosakot tās vispārējo stratēģisko mērķi 2021.-2025. gadam – kvalitatīvas un pieejamas sporta bāzes pastāvīgu un nepārtraukta nodrošināšanu, attīstīšanu un uzturēšanu, un veselīga dzīvesveida un sporta popularizēšanu. Lēmums pieņemts pēc veiktā Tukuma novada Domes līdzdalības izvērtējuma. Šādi kapitālsabiedrību izvērtējumi pēc likuma jāveic reizi piecos gados.

Deputāti atkārtoti atbalstīja Tukuma 2.pamatskolas pievienošanu Tukuma Raiņa ģimnāzijai. Ja līdz 2021.gada 31.maijam, atbilstoši normatīvo aktu prasībām, Raiņa ģimnāzijai tiks piešķirts valsts ģimnāzijas statuss, tad ģimnāzija turpmāk sauksies Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzija un tās sastāvā būs arī pašreizējā Tukuma 2.pamatskola. Šā gada 4.februārī Saeimas sēdē vienbalsīgi tika atbalstīti grozījumi Vispārējās izglītības likumā, ar kuriem Tukuma Raiņa ģimnāzija var turpināt iesākto ceļu uz valsts ģimnāzijas statusa iegūšanu. Ģimnāzijai tuvākajā laikā jānosūta iesniegums Izglītības un zinātnes ministrijai – tas ministrijai jāizvērtē mēneša laikā, nosakot Tukuma Raiņa ģimnāzijas atbilstību valsts ģimnāzijas noteiktajiem kritērijiem.

Deputāti Domes sēdē vienbalsīgi nolēma piešķirt vienreizēju pabalstu ēdināšanas izdevumu segšanai ārkārtējās situācijas laikā mācību procesa nodrošināšanai attālināti. Skolēni no 7. līdz 12.klasei varēs saņemt 30,00 EUR lielu vienreizēju pabalstu, bet 5. un 6.klašu skolēniem pabalsts būs 26,25 EUR. Pabalstam pieteikties varēs Tukuma novadā deklarētie skolēni, kā arī tie skolēni, kas deklarēti citās pašvaldībās, bet mācās Tukuma novada izglītības iestādēs un citu pašvaldību atbalstu ēdināšanai nesaņem. Vienreizējam pabalstam varēs pieteikties no 1. līdz 15.martam, iesniedzot noteiktas formas iesniegumu izglītības iestādē, kurā izglītojamais mācās, vai Tukuma novada Izglītības pārvaldē vai arī E-Klases vidē.

Domes sēdē tika pieņemts lēmums piešķirt 90% nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atlaidi uz 10 gadiem četru daudzdzīvokļu ēku dzīvokļu īpašniekiem. Šī atlaide attiecas gan uz NĪN zemei, gan mājoklim, un tiek piešķirta pamatojoties uz Tukuma novada Domes saistošajiem noteikumiem “Par nekustamā īpašuma nodokli Tukuma novadā”, kur 90% NĪN atlaide paredzēta tām daudzdzīvokļu mājām, kurās veikti ēkas energoefektivitātes pasākumi, piesaistot ES struktūrfondu līdzekļus. NĪN atlaide piešķirta dzīvokļu īpašniekiem renovētajās ēkās Tukumā – Lauku ielā 4, Kalēju ielā 14 k-1, Kalēju ielā 14 k-2 un Meža ielā 11.

Pavisam Domes sēdes darba kārtībā bija iekļauti 43 jautājumi.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tomels
Sabiedrisko attiecību speciālists
Tukuma novada Dome
Tel.29565568
janis.tomels@tukums.lv