Pašvaldība
Eiropas eksāmens jau pēc 25 dienām

EE2021
Lai veicinātu izpratni par mums būtisko Latvijā un Eiropas Savienībā, šogad jau septīto gadu norisināsies "Eiropas eksāmens" - tiešsaistes tests, kas ļauj izzinošā un atraktīvā veidā pārbaudīt un papildināt savas zināšanas. Šogad “Eiropas eksāmens” notiek 7., 8. un 9. maijā, tiešsaistē www.esmaja.lv

"Eiropas eksāmenā" aicinām piedalīties ikvienu -  gan skolēnus, gan pieaugušos. Katrai vecuma grupai ir sagatavoti atbilstoši jautājumi, savukārt, pieaugušie var izvēlēties starp divām grūtības pakāpēm vai pierādīt spēkus abās.  Balvās skolēniem, aktīvākajai klasei, skolai un augstskolai, šogad ir galda hokeji ar Latvijas hokeja izlases uzbrucēju Kaspara Daugaviņa parakstu, pieaugušie saņems dāvanu kartes galda spēļu iegādei.

Ar katru gadu "Eiropas eksāmena" dalībnieku skaits strauji aug – 2020. gadā eksāmens pulcēja jau 30 086 dalībniekus.  

Ko saka iepriekšējo gadu ‘’Eiropas eksāmena’’ dalībnieki?

"Nu jau tā ir tradīcija -  ar klasi piedalīties "Eiropas eksāmenā". Tā ir lieliska iespēja pārbaudīt savas zināšanas un uzzināt daudz ko jaunu. Pēc eksāmena ar klasesbiedriem vienmēr pārrunājam, kā katram ir gājis, cik punkti iegūti. Forša sajūta lepni teikt – man šogad 50 punkti!" pauž "Eiropas eksāmena" veterāne Ilze.

"Vēl pirms diviem gadiem biju skeptisks un domāju, ka man šādi erudīcijas konkursi neinteresē, bet māsa pamudināja piedalīties. Bija tiešām interesanti, un es biju pārsteigts, ka tik daudz ko zināju. Noteikti iesaku piedalīties ikvienam!" iedrošina "Eiropas eksāmena"  dalībnieks Markus.

“Mūsu ģimenes erudītais opis, šajā konkursā mūs ievilka pirms trīs gadiem. Reizi gadā, mēs visa ģimene, esam vienlaicīgi pie zilajiem ekrāniem un pildām katrs sava vecuma  Eiropas Eksāmenu un ja nepieciešams arī palīdzam viens otram. Iesakām arī citiem piedalīties, jo tas ir interesanti!” savā pieredzē dalījās Ozoliņu ģimene.

"Teikšu īsi un konkrēti - piedalīšanās "Eiropas eksāmenā" ir izzinoši, vērtīgi un gudri pavadīts laiks!" pārliecināta ir tā  dalībniece Mārīte.

Lai uzzinātu vairāk par “Eiropas eksāmenu”, aicinām ieskatīties www.esmaja.lv  sadaļā “Projekti” un sekot līdzi “Eiropas eksāmens” kontam sociālo mediju platformā Facebook.

“Eiropas eksāmenu” organizē Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, sadarbībā ar biedrību Eiropas Kustība Latvijā. 

Sīkāka informācija:

Liene Valdmane, Eiropas Kustība Latvijā,

liene.valdmane@gmail.com

tālr. 22144144