Pašvaldība
Sociālo un veselības jautājumu komitejā lemtais

vegetables 1085063 1280
Šodien, 12. maijā, Tukuma novada Domes Sociālo un veselības jautājumu komitejas sēdē tika izskatīti kopā 5 darba kārtības jautājumi. Sēdes darba kārtības ietvaros tika skatīti arī saistošo noteikumu Nr.3 „Par Tukuma novada pašvaldības pabalstiem”” grozījumi.

Ņemot vērā, ka Ministra kabineta noteikumos “Kārtība, kādā piešķir un izmaksā pabalstu aizbildnībā esoša bērna uzturēšanai”” noteikts, ka  no šā gada 1.jūlija pabalstu aizbildnībā esoša bērna uzturēšanai apmērs par bērnu līdz septiņu gadu vecuma sasniegšanai būs 215,00 EUR mēnesī un  par bērnu vecumā no septiņiem gadiem būs 258,00 EUR mēnesī, palielinās valsts sniegtais pabalsts bērna uzturam, līdz ar to tiek sasniegts saistošajos noteikumos paredzētā pašvaldības pabalsta aizbildnībā esoša bērna uzturam mērķis.

Izvērtējot pašvaldības iespējas un vajadzības īstenot citus, ne mazāk svarīgus, uzdevumus un mērķus sociālās aizsardzības jomā un nepieciešamību saglabāt pašvaldības noteikto atbalstu aizbildnībā esošā bērna uzturam, secināts, ka valsts sniegtais atbalsts, kā arī vecāka sniegtais atbalsts kopumā nodrošina bērna vajadzības, un pašvaldības atbalsts no 2021.gada 1.jūlija vairs nav nepieciešams tādā apjomā, kā līdz šim. Līdz ar to šim mērķim paredzētie finanšu līdzekļi, ņemot vērā iedzīvotāju intereses un vajadzības, būtu novirzāmi citu pašvaldības uzdevumu izpildei sociālās aizsardzības jomā, piemēram, nodrošinot nepieciešamo atbalstu pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās.

Šis lēmuma projekts tiks virzīts vēl tālākai izskatīšanai Finanšu komitejas sēdē.