Pašvaldība
Aicinājums uzņēmējiem!

50euro

2017. gada 4.aprīlī eiro zonā, tai skaitā Latvijā, apgrozībā tiks laista jaunā Eiropas sērijas 50 eiro (50 €) banknote.
Tuvojoties jaunās naudaszīmes klajā laišanai, Latvijas Banka aicina uzņēmējus, īpaši tos, kuri ikdienā strādā ar naudas apstrādes iekārtām (tajā skaitā degvielas, dzērienu, autostāvvietu, biļešu automātiem), neatlikt iekārtu pielāgošanu uz pēdējo brīdi un laicīgi sazināties ar saviem naudas apstrādes iekārtu apkalpotājiem par nepieciešamajiem programmatūras atjauninājumiem.

Latvijas Banka piedāvā uzņēmumiem

aizņemties jaunās 50 € banknotes iekārtu testēšanai, pirms tās tiek laistas apgrozībā. Banka uzņēmējiem piedāvā arī iespēju testēt iekārtas Latvijas Bankas telpās, iepriekš vienojoties.
Pēc uzņēmumu, organizāciju vai lielāku grupu iniciatīvas, Latvijas Banka ir gatava piedāvāt arī informatīvus seminārus par jaunās banknotes pretviltošanas pazīmēm.

Par testēšanas iespējām un semināriem aicinām sazināties ar Latvijas Bankas ekspertiem pa e-pastu: NACLV@bank.lv vai zvanīt pa tālruni 67022326.
Eirosistēma, tai skaitā Latvijas Banka, nodrošina arī informatīvos un uzskates materiālus par jauno banknoti gan kasieriem, gan iedzīvotājiem.
Plašāka informācija zemāk norādītajās saitēs:

Latvijas Banka

Informatīvie materiāli par eiro banknotēm

Jaunā 50 € banknote

Svarīgākie ar jauno 50 € banknoti saistītie datumi