Pašvaldība
LVC kartē un Waze būs pieejama informācija arī par slēgtajām LDZ pārbrauktuvēm

valsts celi

Turpmāk VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) mājaslapā kartē ar satiksmes ierobežojumiem būs pieejama arī informācija par remontdarbu dēļ slēgtajām VAS Latvijas dzelzceļš (LDZ) dzelzceļa pārbrauktuvēm. Šī informācija parādīsies arī navigācijas lietotnē Waze, ar kuru LVC sadarbojas kopš 2014. gada.

“Mūsu mērķis ir sniegt autobraucējiem pēc iespējas pilnīgāku informāciju par satiksmi valsts autoceļu tīklā, un dzelzceļa pārbrauktuves Latvijā ir gana daudz, tāpēc, domāju, šī būs noderīga informācija visiem, kas plāno savus braucienus un mūsu sadarbības projekts ar LDZ kolēģiem būs noderīgs daudziem, ” norāda LVC valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

“Gandrīz ikvienam autovadītājam ikdienā nākas šķērsot kādu no 510 dzelzceļa pārbrauktuvēm. Intensīvas dzelzceļa satiksmes dēļ kādreiz nākas pie pārbrauktuves pagaidīt ilgāk, un dažreiz pārbrauktuvēs var būt ierobežota satiksme remontdarbu dēļ. Lai autovadītājiem būtu iespēja plānot savus maršrutus, sadarbībā ar LVC informāciju par remontdarbiem uz dzelzceļa pārbrauktuvēm papildus sniegsim gan LVC kartē, gan aplikācijā Waze”, norāda VAS “Latvijas dzelzceļš” valdes priekšsēdētājs Edvīns Bērziņš.

LVC mājaslapā no šodienas atrodama arī atsevišķa karte, kurā atzīmētas visas dzelzceļa pārbrauktuves.

Aktuālā informācija par satiksmi valsts autoceļu tīklā un uzziņas ir pieejamas pa diennakts bezmaksas tālruni 80005555, www.lvceli.lv , kā arī aplikācijā Waze.

Informāciju sagatavoja:
VAS Latvijas Valsts ceļi
Komunikācijas daļa