Pašvaldība
Aizliedz ekspluatēt ēkas daļu Melnezera ielā 1

RELIZES
17. jūlijā Tukuma novada Domē tika saņemts ziņojums par iespējamo ēkas daļas Melnezera ielā 1, Tukumā konstruktīvo bīstamību, tieši Tukuma Mākslas skolas lidmodelistu pulciņa telpā.

Tajā pašā dienā sertificēts būvinženieris Raimonds Bretšneiders veica ēkas tehnisko apsekošanu un sastādīja atzinumu. Tukuma novada Domes būvinspektors Jānis Rundāns objektu apsekoja 18. jūlijā un secināja, ka fiksētie apstākļi norāda uz ēkas konstrukciju iespējamu neatbilstību mehāniskajai stiprībai un stabilitātei, kas ekspluatējot ēku, var radīt tiešu apdraudējumu drošībai.

20. jūlijā Tukuma novada Būvvalde izdeva atzinumu par Ēkas ekspluatācijas pārtraukšanu līdz Būvniecības valsts kontroles biroja atzinuma saņemšanai. Par Ēkas ekspluatācijas pārtraukšanu tika informēti arī ēkas pārvaldnieks un tajā esošie nomnieki.

23. jūlijā ēku apsekot ieradās Būvniecības valsts kontroles birojs, kas savu atzinumu sastādīs turpmākās nedēļas laikā.

Iespējami tuvākajā laikā pašvaldība plāno veikt neatliekamos ēkas daļas konservācijas darbus, lai novērstu jebkuru bīstamību un apturētu ēkas daļas konstruktīvo sabrukumu. Tiklīdz pašvaldība saņems Būvniecības valsts kontroles biroja atzinumu, tiks plānota tālākā rīcība, kas saistīta ēkas Melnezera ielā 1 tālāko ekspluatāciju un glābšanas darbiem, par ko ziņosim atsevišķi.

Informējam, ka ēka Melnezera ielā 1, Tukumā atrodas Būvniecības valsts kontroles biroja uzraudzībā.