Pašvaldība
Liepu ielā 3, Tumē daudzdzīvokļu ēkas iedzīvotāji ir pieņēmuši vienbalsīgu lēmumu energoefektivitātes uzlabošanu savai ēkai

Tukums header one line 2 1030x176
Līdz ēkas visaptverošas atjaunošanas darbu sākumam ir atlikuši vien daži soļi, kas ēkas iedzīvotājiem ir jāveic, lai tuvākā nākotnē varētu dzīvot skaistā un atjaunotā mājā.

30. augustā, Tumē norisinājās Liepu ielas 3 dzīvokļu īpašnieku otrā kopsapulce, kurā piedalījās Accelerate Sunshine projekta partneri - NVO „Ēku saglabāšanas un energotaupības birojs”, SIA „RENESCO” un SIA „Komunālserviss TILde”.
Daudzdzīvokļu ēkas iedzīvotāji tika informēti par tehniskā apsekojuma, energoaudita un energoefektivitātes pasākumu ekonomisko aprēķinu rezultātiem.

Ar izstrādātajiem dokumentācijas rezultātiem klātesošos iepazīstināja nevalstiskās organizācijas “Ēku saglabāšanas un energotaupības birojs” līdzdirektors Arnis Lelītis un SIA “Renesco” pārstāvji - Dzintars Jaunzems un Edgars Augustiņš.

Kopsapulces ietvaros, ēkas iedzīvotāji tika informēti par nākamajiem soļiem, kas jāveic, lai tiktu veiksmīgi izstrādāts tehniskais projekts. Tehniskajā projektā tiek iekļauta informācija par visām aktivitātēm, ko plānots veikt ēkas visaptverošajā atjaunošanā. Savukārt tehniskais projekts paredz sniegt precīzu informāciju par ēkas atjaunošanas izmaksām un celtniecības apjomiem.

Plašāka informācija par projektu ir pieejama mājas lapā: http://sharex.lv/wp/tukums/

Ja vēlaties iegūt vairāk informācijas par projektu, aicinām sazināties ar Tukuma novada Domes Energopārvaldnieku Tomu Akmentiņu, toms.akmentins@tukums.lv

Informējam, ka Tukuma novada Dome iesaistāsEiropas Savienības Pētniecības un inovāciju programmas “Apvārsnis 2020” projektā “Accelerate SUNShINE”, granta līguma nr. 754080, lai veicinātu daudzdzīvokļu māju visaptverošu atjaunošanu. Projekta ietvaros iedzīvotājiem tiek piedāvāta jauna pieeja namu visaptverošā atjaunošanā – izmantojot energoefektivitātes līgumu jeb EPC, kuru noslēdz ar uzņēmumu, kas veic visaptverošu mājas atjaunošanu, nodrošinot līdz 20 gadu garantiju veiktajiem darbiem.

ACCELERATE