Pašvaldība
Tukumā tika atklāts Z. A. Meierovica piemineklis

LRM EXPORT 35203913883689 20181116 095848571

15.novembrī, Tukumā, svinīgā ceremonijā tiek atklāts piemineklis par godu Latvijas pirmajam ārlietu ministram – Zigfrīdam Annam Meierovicam. Piemineklis atrodas Z. A. Meierovica laukumā, kas izbūvēts Jaunās un Lielās ielas krustojumā.

Pieminekļa atklāšanas pasākumu vadīja tautā plaši iemīļotais aktieris – Artūrs Skrastiņš. Svinīgajā atklāšanas ceremonijā piedalījās Z. A. Meierovica jaunākā dēla atraitne Ingrīda Meierovica, Tukuma novada Goda pilsonis un bijušais Latvijas ārlietu ministrs Georgs Andrejevs, Tukuma novada Goda pilsone, dzejniece Māra Zālīte, Latvijas Republikas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Tukuma novada Domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans.

Pēc svinīgajām uzrunām tika izteikta pateicība tēlniekiem Zanei un Matīsam Kalniņiem, kas bija Z. A. Meierovica pieminekļa autori, kā arī Lienei Līcei - Z. A. Meierovica laukuma arhitektei.

Pasākuma turpinājumā atskanēja Latvijas himna un Tukuma novada Domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans un LR ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču kopā ar Māru Zālīti, Georgu Andrejevu, Ingrīdu Meierovicu, Zani un Matīsu Kalniņiem un Lieni Līci – atklāja pieminekli.

Pieminekļa atklāšanas pasākumu noslēdza Zigfrīda Muktupāvela un Kristīnes Zadovskas dziedājums Jāņa Lūsēna klavieru pavadījumā, kuram pievienojās arī Tukuma novada kori, kas paspilgtināja pasākumā gūtās emocijas un radīja patriotisku gaisotni.

Paldies visiem - gan tukumniekiem, gan novadniekiem, gan viesiem, kuri piedalījās pieminekļa atklāšanā! Paldies arī visiem vēstniekiem, kuri pagodināja ar savu klātbūtni šo Tukuma novadam tik nozīmīgo pasākumu!

Tukuma novada Dome izsaka pateicību visiem ziedotājiem par to atbalstu šim projektam. Kopā tika saziedoti vairāk kā 10 000 EUR, kas ir lielākais brīvprātīgais ziedojums Tukuma novada vēsturē.

Pēc pasākuma oficiālās daļas interesentiem bija iespējams vērot gan ekrānos, gan klātienē Tukuma novada Domes dāvāto svētku koncertu "Pūt Vējiņi".

Foto galerija