Pašvaldība
Latvijas Pasts izdod 2019. gada pirmās pastmarkas

Pastmarkas Aizputes Rucavas Tukuma novada ģerboņi
2019. gada pirmās trīs pastmarkas VAS "Latvijas Pasts" izdod sērijā Latvijas novadu un pilsētu ģerboņi. Jaunajās pastmarkās attēloti Aizputes, Rucavas un Tukuma novada ģerboņi.

Līdz ar jaunajām pastmarkām izdota arī pirmās dienas aploksne 1000 eksemplāru tirāžā, uz kuras, tāpat kā uz pastmarkām, redzami trīs novadu ģerboņi un attēlota novadu atrašanās vieta Latvijas kartē. Jauno filatēlijas izdevumu dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Tukuma novada ģerbonis izvietots uz pastmarkas, kuras nominālvērtība ir 0,50 EUR, tā atbilst vienkāršas B klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā, bet tirāža sasniedz vienu miljonu eksemplāru. Tukuma novada ģerbonī redzamais zigzagveida griezums atgādina par Tukuma pauguraino un mežiem bagāto apvidu, savukārt roze – par rožu audzēšanas tradīcijām Tukuma apkārtnē, ar ko tas bijis slavens jau kopš 19. gadsimta.

Jaunās pastmarkas un aploksni sērijā Latvijas pilsētu un novadu ģerboņi iespējams aplūkot šeit.

Pastmarku sērija Latvijas pilsētu un novadu ģerboņi tiek izdota kopš 1994. gada, un tā regulāri tiek papildināta ar vairākām jaunām pastmarkām vienlaikus. Visas šīs sērijas pastmarkas iespējams aplūkot te.